21 Sollicitanten voor de burgemeesterspost

07 mei 2024
Nieuwsoverzicht homepage

In totaal zijn 21 personen geïnteresseerd in het vervullen van dit ambt in ons mooie Laarbeek Een hele mooie opbrengst in een tijd waarin men ziet dat het aantal reacties op burgemeestersvacatures sterk daalt.

Vorige week dinsdag sloot de termijn om te reageren op de vacature voor burgemeester van Laarbeek. Daarna volgde een week ‘wachttijd’ om er zeker van te zijn dat ook de brieven die via de post komen in het overzicht meegenomen kunnen worden. Vanmorgen kregen we van de provincie de resultaten door.

In totaal zijn 21 personen geïnteresseerd in het vervullen van dit ambt in ons mooie Laarbeek

Volgens de provincie een hele mooie opbrengst in een tijd waarin men ziet dat het aantal reacties op burgemeestersvacatures sterk daalt.

Het totaal aantal sollicitanten is dus 21, het betreft 8 dames en 13 heren. Waar komen deze sollicitanten vandaan? 15 personen hebben nu een hoofdfunctie in de overheid, bijvoorbeeld (oud-)burgemeesters/wethouders en overige politiek c.q. overheid. 6 personen komen uit de particuliere sector/vrije beroepen. Deze personen hebben vaak wel een of meer politiek-bestuurlijke nevenfuncties. Later vandaag stuurt de provincie een persbericht hierover.

Hoe nu verder?

  • De provincie zal eerst alle kandidaten nog screenen en het gesprek met hen aan gaan. 
  • Na de zomer kan de vertrouwenscommissie hier mee aan de slag.
  • In december kunnen we dan hopelijk een nieuwe burgemeester begroeten.