Bouwkavels in De Beekse Akkers, D’n Hoge Suute en de Vogelenzang

De gemeente Laarbeek biedt mooi gelegen bouwkavels aan in de drie woningbouwprojecten De Beekse Akkers (Beek en Donk), D’n Hoge Suute (Mariahout) en de Vogelenzang (Lieshout).

 

De Beekse Akkers

Aan de zuidzijde van Beek en Donk is de jonge, ruim opgezette nieuwbouwwijk De Beekse Akkers gelegen. De wijk kenmerkt zich door het vele groen en de vele (speel)veldjes. De dagelijkse voorzieningen zijn op loopafstand te bereiken. Bijkomend voordeel is de korte afstand tot de Lieshoutseweg en de gunstige ligging; u bent dus snel in Nuenen, Eindhoven en Helmond. In de Beekse Akkers woont u in een dorpse en groene woonomgeving die rust en allure uitstraalt. De beschikbare percelen zijn gelegen aan lanen en in achterliggende woonbuurten. De percelen aan de lanen zijn breed, met aan weerszijden van de weg een royale groenstrook met bomen en parkeermogelijkheden. Er zijn vier percelen voor halfvrijstaande woningen en 17 percelen voor vrijstaande woningen beschikbaar variërend van 362 m2 tot 580 m2.

 

D’n Hoge Suute

D’n Hooge Suute is gelegen ten oosten van de dorpskern van Mariahout. In D’n Hooge Suute woont u in een omgeving met karakteristieke laanbeplanting en verbindende bomenrijen. De identiteit van D’n Hoge Suute krijgt vooral gestalte in de vorm van een centrale groene as, die overgaat in een park tussen oud en nieuw. Er zijn vijf percelen voor vrijstaande woningen beschikbaar variërend van 337 m2 tot 469 m2 en zes percelen voor halfvrijstaande woningen beschikbaar variërend van 246 m2 tot 264 m2.

 

De Vogelenzang

De Vogelenzang is gelegen aan de noordwestrand van Lieshout en grenzend aan het agrarische buitengebied. Vriendelijk en vertrouwd, veilig en sfeervol zijn uitgangspunten voor de woningbouw op de Vogelenzang. De Vogelenzang is geïnspireerd op (vooroorlogse) agrarische architectuur met veel aandacht voor details en een hoog afwerkingsniveau. Er zijn vier percelen voor vrijstaande woningen beschikbaar variërend van 403 m2 tot 472 m2 en acht percelen voor halfvrijstaande woningen beschikbaar variërend van 250 m2 tot 282 m2.

 

Mogelijkheden

Binnen de drie nieuwbouwprojecten zijn diverse eisen gesteld rondom de architectuur van de woningen. Deze eisen zijn per project vastgesteld in een beeldkwaliteitsplan. Alle gegevens en voorschriften per kavel zijn samengevat in een zogenaamd ‘kavelpaspoort’. Per project zijn de beschikbare kavels, de voorgeschreven architectuurstijl, het beeldkwaliteitsplan en meer informatie over de locaties te vinden op www.laarbeek.nl/bouwkavels.

 

Grondprijs per m2

De vastgestelde grondprijs voor alle percelen is € 342,43 per m2 (incl. btw). Voor alle percelen geldt dat de aankoopkosten voor de koper zijn (kosten koper). Voor drie percelen in het project De Beekse Akkers geldt een afwijkende grondprijs van € 249,98 per m2 (incl. btw) vanwege beperkingen. Bij deze percelen is aan de achterzijde sprake van minder inval van zonlicht vanwege de aanwezigheid van hoge bomen. Ook is het bij deze percelen niet toegestaan om ramen in de achtergevel te plaatsten binnen 10 meter van de achterste perceelgrens (gebruik bijv. melkglas). De gemeente plaatst en financiert bij deze kavels de erfafscheiding op de achterste perceelgrens (deze wordt maximaal 2 meter hoog, het materiaal is nog niet bekend).

 

Loting en inschrijven

Voor het verdelen van de kavels wordt een lotingsysteem gehanteerd. Om deel te nemen aan de loting dient u zich in te schrijven. Dit kan vanaf maandag 7 oktober 2019 t/m maandag 28 oktober 2019. De lotingsavond voor De Beekse Akkers vindt plaats op maandag 18 november 2019. De lotingsavond voor D’n Hoge Suute en de Vogelenzang vindt plaats op dinsdag 21 november 2019. Meer informatie over het lotingsysteem en de inschrijving vindt u op www.laarbeek.nl/bouwkavels.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kavels, of het heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact op met de gemeente Laarbeek, via het (algemene) telefoonnummer: 0492 469 700.