Ken jij een lokale held?

Tot 9 november 2018 kun je nog iemand voordragen voor een kinderlintje. Ken je iemand tussen de 4 en 12 jaar, die zich inzet voor de omgeving, buurt of straat? Meld hem of haar dan aan via het formulier dat je kunt krijgen op school, bij Stichting ViERBINDEN en bij de gemeente.

Hoe werkt het?

Iedere inwoner uit Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’ kan een kind die iets bijzonders gedaan heeft voordragen voor een Kinderlintje. Dit kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door het redden van een dier. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor iemand die slecht ter been is. Of het winnen van een sportprijs.

De jury

Uiterlijk 9 november moeten alle aanvragen via het aanmeldformulier zijn ingediend bij de gemeente. Daarna volgt een besloten bijeenkomst van de jury, waarin bepaald wordt welke kinderen dat jaar in aanmerking komen voor deze bijzondere onderscheiding. De jury bestaat uit leden van de Jeugdgemeenteraad, de directeur van de Stichting ViERBINDEN en burgemeester Frank van der Meijden. Natuurlijk zal het tot op het laatste moment geheim zijn welke kinderen een Kinderlintje krijgen.

Uitreiking

De Kinderlintjes worden uitgereikt op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. Burgemeester Frank van der Meijden gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.