Pand in Mariahout voor zes maanden gesloten na vondst 516 hennepplanten

Op donderdag 5 september is een pand aan de Vossenberg in Mariahout verzegeld en voor zes maanden gesloten. In het pand zijn begin juli 242 hennepplanten en 274 stekplanten aangetroffen

De omvang en de professionaliteit van de hennepkwekerij, de vermoedelijke directe betrokkenheid van een criminele groepering, de merkbaarheid van de kwekerij voor de omgeving vanwege (geur)overlast en de diefstal van stroom zijn redenen voor burgemeester Frank van der Meijden om het pand voor zes maanden te sluiten. Hierdoor wordt ook de bekendheid van het pand in het drugscircuit onderbroken.

De burgemeester is hiertoe bevoegd op grond van artikel 13b van de Opiumwet, het zogeheten Damoclesbeleid.

Deze kwekerij werd ontdekt dankzij een melding bij de politie. Burgemeester Frank van der Meijden: “Met het sluiten van deze professionele kwekerij, geef ik een duidelijk signaal af naar de omgeving dat we hier streng tegen optreden. Het gevaar voor de buurt en de overlast neem ik erg serieus. Het bestrijden van drugscriminaliteit is een zaak van ons allemaal. Ik blijf een oproep richten aan onze inwoners: meld vreemde of verdachte zaken bij de politie. Door meer ogen en oren, wordt de pakkans aanmerkelijk vergroot.”

Deze sluiting is het vierde pand in de gemeente Laarbeek dat dit jaar gesloten is op basis van de Opiumwet.