Terugblik: gezamenlijk energie besparen

Twee weken geleden, op 25 september, heeft een groep inwoners uit Beek en Donk gekeken hoe ze samen met hun buren energiebesparende maatregelen kunnen nemen.

De gemeente Laarbeek organiseerde in samenwerking met Buurkracht, Stichting Platform Duurzaam Laarbeek en Duurzaam Wonen Laarbeek een avond over duurzaamheid. Veel onderwerpen zijn voorbij gekomen – van zonnepanelen en woningisolatie tot elektrisch rijden. Ongeveer 50 geïnteresseerden kwamen op de avond af om informatie te halen over de mogelijkheden hoe zij maatregelen kunnen nemen om energie én geld te besparen.

 

Heeft u ook vragen over uw mogelijkheden?

Neem dan contact op met Duurzaam Wonen Laarbeek via duurzaamwonenlaarbeek.nl. De vrijwilligers van Duurzaam Wonen Laarbeek geven inwoners van Laarbeek een praktisch, laagdrempelig en onafhankelijk advies over duurzaamheidsmaatregelen.

 

Wilt u meer weten over het opstarten van een buurtteam?

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief, onafhankelijk en niet-commercieel, die buren bij elkaar brengen en ze ondersteunen in het realiseren van duurzame ideeën. Voorbeelden van bestaande buurtinitiatieven zijn het gezamenlijk inkopen en installeren van zonnepanelen/isolatie, het opknappen van het groen in de buurt en het organiseren van deelauto’s.

 

U kunt meteen energie besparen door zonnepanelen te kopen via De Groene Zone!

De Groene Zone is een initiatief van 12 gemeenten in de regio Zuidoost Brabant om eigen inwoners te ondersteunen in de aanschaf van zonnepanelen. Huiseigenaren die meedoen aan het zonnepanelenproject worden volledig ontzorgd. De gemeente schiet namelijk de kosten voor levering en plaatsing van de zonnepanelen voor. Dat betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen. U lost de lening af in maximaal 15 jaar tegen een lage rente van 1,35% en u krijgt deze 15 jaar volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. Zelfs de BTW teruggave kan De Groene Zone voor u regelen. Meer informatie vindt u op www.degroenezone.nl.