Veel te vieren bij de Molen de Vogelenzang

Zondag 25 augustus vierden we het 200-jarige bestaan van Molen de Vogelenzang. Rondom de feestelijke viering, die de hele dag duurde, waren leuke activiteiten georganiseerd rondom de molen. Tijdens dit jubileum zijn ook de pantry en het toilet in de molen officieel geopend door wethouder Monika Slaets. Ook is een officieel Laarbeeks startsein gegeven van de van Gogh-fietsroute waar de Vogelenzang deel van uitmaakt. Hiervoor is een informatiezuil onthuld.

Molen Vogelenzang aan de Molendreef in Lieshout is een rijksmonument in gemeentelijk eigendom. Het is een landmark in Lieshout en het enige Van Gogh monument in Laarbeek. De molen heeft een groot toeristisch potentieel. Er is besloten om de molen te laten aansluiten op de Van Gogh route. Aangezien deze molen geschilderd is door Van Gogh, vormt het een van de hoogtepunten in de route. Om de molen ook toeristisch, recreatief en educatief in te zetten, zijn nu een pantry en een toilet in de molen geplaatst als service voor onder andere de bezoekers. 

Van Gogh
Op deze feestelijke dag openden we ook officieel de van Goghfietsroute in Laarbeek, een fietsroutenetwerk in Brabant met maar liefst 435 kilometer fietsplezier langs alle van Gogh-hoogtepunten, waarbij Laarbeek is opgenomen in de route van de kleine lus Eindhoven-Nuenen.  Molen de Vogelenzang is onderdeel van deze route omdat van Gogh deze molen meerdere malen vereeuwigd heeft op papier. Wilt u meer weten over de van Gogh-fietsroute kijk dan hier: 
www.vangoghbrabant.com

Winactie
Binnenkort houden we op Facebook een winactie met als een prijs een Picknick voor 4 personen óp locatie bij de molen! Hou de Facebookpagina van de gemeente Laarbeek in de gaten!