Blink

Alles over afval tijdens de zomerperiode

09 juli 2024
Nieuwsoverzicht homepage

De zomerperiode is in volle gang en de aankomende weken hebben veel mensen vakantie. Iedereen hoopt op goed weer en veel zon in deze periode. In de vakantieperiode kan het voorkomen dat het ophalen van uw afval iets anders verloopt.

De zomerperiode is in volle gang en de aankomende weken hebben veel mensen vakantie. Iedereen hoopt op goed weer en veel zon in deze periode. In de vakantieperiode kan het voorkomen dat het ophalen van uw afval iets anders verloopt. Om die reden roepen wij inwoners op afval op tijd aan straat te zetten. In de maanden juli, augustus én september is dit om 6:30 uur in plaats van 7:30 uur.

Veranderingen in de route

In de zomermaanden wordt er minder afval aangeboden door inwoners. Ook kan het voorkomen dat, door de inzet van andere medewerkers in de vakantieperiode, er op een andere volgorde wordt ingezameld. Hierdoor wordt uw afval mogelijk eerder ingezameld dan u van ons gewend bent.

Maatregelen bij extreme hitte

Door op extreem warme dagen een uurtje eerder te beginnen zijn we de ergste hitte voor. Zo is het werk beter uit te voeren en houden we rekening met gezondheidsrisico’s bij het werken in de zon en warmte. Het kan dus voorkomen dat het afval eerder wordt opgehaald dan anders. Zorg ervoor dat uw container op tijd aan straat staat.

Onder extreme weersomstandigheden is het voor de inzamelaars onmogelijk om terug te komen voor afval dat te laat is buiten gezet. Mocht u om wat voor reden dan ook te laat zijn met het aanbieden van uw afval, dan vragen wij u om het afval op de eerstvolgende inzameldag opnieuw aan te bieden.

Hitte op de milieustraat

Ook voor onze milieustraten hebben we verschillende voorzorgsmaatregelen genomen. Zo staan onze medewerkers zo veel mogelijk uit de zon en nemen ze genoeg pauze om even af te koelen. De openingstijden van de milieustraat worden niet gewijzigd.

Kijk in uw persoonlijke afvalkalender

Met de MijnBlink Afvalappexterne-link-icoon heeft u alle informatie over afval in de gemeente altijd bij de hand. Zorg dat pushnotificaties aan staan, zodat u een melding krijgt wanneer uw afval naar buiten mag. Zo bent u altijd op de hoogte, ook tijdens de zomerperiode!