Eenmalige energietoeslag

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Daardoor kan het moeilijk zijn om je energierekening te betalen. Om je hierin te ondersteunen, stelt de gemeente Laarbeek eenmalig een bijdrage van €800 per huishouden beschikbaar. Om deze toeslag te ontvangen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit staat verderop deze pagina uitgelegd. Iedereen die recht heeft op de toeslag, krijgt hetzelfde bedrag.

 

Verhoging eenmalige energietoeslag

Het Rijk heeft begin juli 2022 toegezegd dat de eenmalige tegemoetkoming van de energietoeslag van €800,- wordt verhoogd met €500,-, waardoor de eenmalige tegemoetkoming in totaal €1300,- bedraagt. Met de verwerking van deze verhoging zijn we direct aan de slag gegaan.

U heeft uw eenmalige energietoeslag al ontvangen?
Dan hoeft u niets te doen. De verhoging van €500,- wordt in de laatste week van oktober 2022 vanzelf op uw bankrekening gestort. U ontvangt hierover nog een brief.

U heeft een aanvraag ingediend voor de eenmalige energietoeslag, maar nog geen betaling ontvangen?

U hoeft geen extra aanvraag in te dienen. Wanneer u voor 1 oktober 2022 een betaling van € 800,- ontvangt, wordt het bedrag van €500,- automatisch aan u betaald in de laatste week van oktober 2022.
Als u na 1 oktober 2022 de betaling gaat ontvangen, dan maken we een bedrag van € 1300,- over op uw rekening.