Energie-armoede

Energie-armoede, een woord dat steeds vaker voorbij komt. Maar wat betekent het nu eigenlijk? 

Energie-armoede betekent dat je energierekening voor je huis te hoog is voor het inkomen wat je ontvangt. Kortom: je kunt je energierekening niet meer betalen.

Op deze pagina lees je hoe je hier hulp bij kunt krijgen, wat je kunt doen om energie te besparen en waar je hulp kunt krijgen bij het regelen van je geldzaken.

Eenmalige energietoeslag

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen.

Lees meer

Kom ik in aanmerking voor de eenmalige energie-toeslag?

De eenmalige energietoeslag is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Wat een ‘laag inkomen’ is, hangt af van je eigen situatie. Hier vind je de maximale bedragen per leefsituatie. 

Lees meer

Hoe vraag ik de energietoeslag aan?

De mensen die wij in beeld hebben, hebben vóór 1 mei de eenmalige energietoeslag ontvangen op hun rekening. Zit je in een andere situatie en denk je toch dat je recht hebt op de energietoeslag? Dan kun je deze aanvragen!

Lees meer

Hulp bij schulden of bij het betalen van je energierekening

Het aanvragen en uitbetalen van de energietoeslag duurt even. Het kan zo zijn dat je eerder hulp nodig hebt om je energierekening te betalen, bijvoorbeeld omdat je schulden hebt.

Lees meer

Energie besparen in huis: tips en tricks

De energietoeslag helpt je heel goed om je rekeningen te betalen. Daarnaast is het natuurlijk slim om te kijken of je energie kunt besparen, zodat je rekeningen minder hoog worden.

Lees meer

Veelgestelde vragen over de eenmalige energietoeslag

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over de energietoeslag. 

Lees meer