Laarbeek groenste gemeente van Nederland!

De gemeente Laarbeek heeft goud gewonnen bij de nationale groencompetitie Entente Florale. Bij deze wedstrijd strijden gemeenten om wie zich de ‘groenste’ van Nederland mag noemen. De vakjury was lovend over Laarbeek en kende het cijfer 8,6 toe. Het hoogste cijfer ooit! Ook ontving Laarbeek een themacertificaat biodiversiteit. In onderstaand juryrapport leest u alle bevindingen van de jury.

Iedereen bedankt!
“De prijs bevestigt wat wij al wisten: Laarbeek is een mooie groene en waterrijke gemeente, die beslist een bezoekje waard is. Met ons groen en alle vrijwilligers en organisaties die zich hiervoor inzetten hebben we goud in handen. Deze prijs is voor heel Laarbeek. We merken dat veel mensen steeds bewuster bezig zijn met groen en duurzaamheid. We zijn trots dat zoveel mensen zich samen met ons ervoor inzetten dat al het moois ook voor onze kinderen behouden blijft. Samen zijn we de groenste van Nederland!”, aldus een vergulde wethouder Meulensteen.

Op naar de Europese competitie
Laarbeek neemt de uitnodiging met beide handen aan om in 2017 mee te doen aan de Europese groencompetitie. Hieraan gaan we samen invulling geven met onze inwoners en bedrijven.

Goede ideeën worden beloond!
Wil je graag meer weten over de Entente Florale, heb je een goed idee om de gouden titel te verzilveren, of wil je graag meedenken over de Europese competitie? Neem dan contact met ons op via gemeente@laarbeek.nl of 0492 469 700. Goede ideeën om ons groene Laarbeek op de kaart te zetten worden beloond met een mooie, duurzame dopperfles! Medewerkers van het 'Greenteam' gaan graag bij onze inwoners en organisaties langs om uitleg te geven over de Entente Florale en hierover met u in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld bij netwerkbijeenkomsten, overleggen van sportverenigingen, ondernemersverenigingen of de KBO.

Toolkit
Wil je ook laten zien dat je uit de groenste gemeente van Nederland komt? Het ‘groenste van Nederland’ logo mag door iedereen worden gebruikt. In onderstaande toolkit vind je naast het logo mooie foto’s en een promotiefilmpje.