blauw

Financiële hulp voor mensen met een langdurig laag inkomen

20 juni 2024
Nieuwsoverzicht homepage

Heb jij al een langere tijd een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm)? Dan is het niet altijd makkelijk om rond te komen. Vanuit de gemeente is er een vangnet om je te helpen als het écht niet meer lukt om rond te komen. We kijken dan samen naar wat je wél kunt, nu en in de toekomst. 

Individuele inkomenstoeslag

Mocht het zo zijn dat je een lange periode een laag inkomen ontvangt, en daardoor niet rond kunt komen, dan kun je in aanmerking komen voor de individuele inkomenstoeslag. Deze toeslag kun je bijvoorbeeld apart zetten en gebruiken om beter uit te komen met je geld. Meer informatie over deze toeslag kun je vinden op www.laarbeek.nl/rondkomenexterne-link-icoon.

Heb je na het bekijken van deze info nog vragen, dan kun je altijd contact opnemen met één van de dorpsondersteuners van LEV Laarbeek, telefoon 0492 328 800 of kijk op www.levlaarbeek.nlexterne-link-icoon voor contactgegevens. 

Werken loont

Ontvang je nu een uitkering, maar ga je binnenkort werken? Misschien heb je dan vragen over je inkomen, of over toeslagen die je nu ontvangt. Als het zo is dat je met je werk meer geld verdient dan je had toen je niet werkte, dan kan het zijn dat je nog steeds in aanmerking komt voor de individuele inkomenstoeslag. Werken loont dus altijd! 

Meer weten? 

Heb jij moeite om rond te komen en ben je op zoek naar oplossingen of hulp hiervoor? Kijk dan op www.laarbeek.nl/rondkomenexterne-link-icoon of neem contact op met één van de dorpsondersteuners van LEV Laarbeek via www.levlaarbeek.nl.externe-link-icoon