Hoe vraag ik de energietoeslag aan?

Veel mensen die in aanmerking komen voor de energietoeslag hebben we in beeld. Je komt automatisch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag als je:

  • Op 1 maart 2022 een uitkering van Senzer ontvangt;
  • In een schuldentraject zit;
  • Gebruik maakt van één van onze minimaregelingen (bijdrage voor maatschappelijke participatie of collectieve aanvullende zorgverzekering)

 

De mensen die wij in beeld hebben, hebben vóór 1 mei de eenmalige energietoeslag ontvangen op hun rekening. Zit je in een andere situatie en denk je toch dat je recht hebt op de energietoeslag? Dan kun je deze aanvragen! Dit doe je snel en makkelijk door te bellen, mailen of een brief te sturen. Hieronder lees je hoe je je aanvraag doet. De energietoeslag wordt uitbetaald via de Peelgemeenten. Daarom loopt de aanvraag ook via hen.

  • Aanvraag energietoeslag e-mail                                                      MP@peelgemeenten.nl 
  • Brievenbusadres voor het zelf posten                                             Gemeentehuis Deurne, Markt 1 Deurne
  • Antwoordnummer voor verzending via de post                               Antwoordnummer 524, 5750 VB Deurne
  • Telefoonnummer voor vragen over de aanvraag / betaling             088 50 13 300 (keuze 3) Werkdagen van 10.00 tot 12.00 uur

PDFKlik hier om het aanvraagformulier eenmalige energietoeslag te downloaden.

Twijfel je op je recht hebt op de eenmalige energietoeslag? Neem dan contact op met een medewerker van de Peelgemeenten via contactgegevens die op deze pagina staan. Heb je hulp nodig bij het invullen van het formulier, dan kun je contact opnemen met je dorpsondersteuner.

 

Betaling energietoeslag

Nadat we je aanvraag ontvangen hebben, krijg je binnen acht weken een brief waarin staat of de energietoeslag ontvangt. Het kan gebeuren dat het langer duurt, bijvoorbeeld als meer onderzoek nodig is of als we gegevens missen. Let daarom op dat je al je gegevens invult bij de aanvraag. Daarna krijg je het bedrag automatisch op je rekening.