blauw

Inloopavond ontwerp Kerkplein Aarle-Rixtel

21 mei 2024
Nieuwsoverzicht homepage
kerkplein AR

De gemeente Laarbeek houdt een inloopavond voor de herinrichting van het Kerkplein in Aarle-Rixtel. Inwoners zijn van harte welkom om kennis te nemen van het ontwerp. Dit is mogelijk op woensdagavond 22 mei bij De Couwenbergh in Aarle-Rixtel. 

Het Kerkplein en een gedeelte van de Dorpsstraat in Aarle-Rixtel worden opnieuw ingericht voor het bevorderen van de verkeersveiligheid en het moderniseren van de openbare ruimte. De Dorpsstraat wordt met het nieuwe ontwerp minder aantrekkelijk voor doorgaand verkeerd. 

Inloopavond over het ontwerp

Een werkgroep, bestaande uit de gemeente Laarbeek en direct betrokkenen, heeft zich afgelopen jaren gebogen over de herinrichting. Op basis hiervan is het ontwerp geoptimaliseerd en wordt het nu voorgelegd aan alle inwoners. De nieuwe inrichting zorgt voor een logische inrichting voor parkeren, ruimte voor groen, een bijdrage aan snelheidsvermindering in de Dorpsstraat, het accentueren van de historische gebouwen en modernisering en harmonisering van het Kerkplein.

Wees welkom!

Iedereen is van harte welkom het ontwerp in te zien op woensdagavond 22 mei tussen 18.30 en 20.00 uur in De Couwenbergh (Dorpsstraat 1, Aarle-Rixtel). Ook is het mogelijk om die avond vragen te stellen. Aanmelden is niet nodig.