7 februari: Warmetruiendag

06 februari 2020

Op 7 februari staat de thermostaat in het gemeentehuis een graadje lager vanwege Warmetruiendag. We trekken een extra warme trui aan om energieverspilling tegen te gaan. Doet u ook mee?

Per graad 6% energiebesparing
Elk jaar doen honderdduizenden Nederlanders mee aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van energiebesparing zetten we de thermostaat massaal (minimaal) 1 graad lager. Zo besparen we per graad 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgas te verminderen.

Uit onderzoek blijkt dat we wereldwijd zo’n 70% van alle energie die verbruikt wordt, kunnen besparen. En dat ongeveer een kwart van alle energie in Nederland gebruikt wordt om gebouwen te verwarmen. Zonde natuurlijk. We dragen er graag aan bij om dat in ieder geval één dag per jaar anders te doen en dit initiatief onder de aandacht te brengen.

Leuke foto’s zijn welkom
Doet u ook mee met Warmetruiendag? Maak hier een leuke foto van en mail deze naar duurzaam@laarbeek.nl. De leukste foto’s verschijnen op onze Facebookpagina en wie weet wint u ook nog een leuke, duurzame prijs!