Coronaherdenking Laarbeek

13 oktober 2021

Gemeente Laarbeek organiseert op 7 november een coronaherdenking in de grote kerk in Lieshout, van 14.00 – 15.30 uur. We herdenken als gemeenschap onze overleden inwoners en staan stil bij allen die zich een slachtoffer van de pandemie voelen. Iedereen is van harte welkom. Bij de ingang is een coronacheck.

 

Bent u of kent u coronaslachtoffers?

Bij deze coronaherdenking staan alle slachtoffers van de coronapandemie in Laarbeek centraal.

Dat betekent dat we op de eerste plaats inwoners uit Laarbeek, die overleden zijn als het gevolg van corona, via een mooie ceremonie gaan herdenken.

Maar er zijn natuurlijk ook andere slachtoffers van de pandemie. Denk aan nabestaanden of mensen die ernstig ziek zijn geweest en nog steeds gevolgen ondervinden; mensen die zich opgesloten of eenzaam voelden of die bang waren om besmet te raken; hulpverleners en ondernemers die het zwaar hebben (gehad), .... vul maar in.

We willen alle inwoners van Laarbeek die zich corona-slachtoffer voelen, een hart onder de riem steken en energie geven om weer verder te kunnen.

 

Herdenken van overleden inwoners van Laarbeek

Tijdens deze herdenking laten we een presentatie zien met foto’s van inwoners van Laarbeek die tijdens de coronapandemie zijn overleden.

Is er in uw directe omgeving iemand overleden, dan kunt u zijn/haar foto insturen om op laten te nemen in deze presentatie. Vanwege de privacy moeten we zeker weten dat nabestaanden geen bezwaar hebben tegen het laten zien van deze foto. Insturen van een foto kan daarom alleen na het beantwoorden van enkele vragen, zie www.laarbeek.nl/coronaherdenking .

Lukt het invullen via dit formulier niet, dan mag u de foto ook voor 27 oktober afgeven bij de gemeente als u alle antwoorden op de vragen er op een vel papier bijvoegt. Toesturen van een foto inclusief de antwoorden op de vragen kan ook per e-mail naar gemeente@laarbeek.nl 

 

Het wordt een herdenking met diverse programma-onderdelen. Het koor Druzbah, de Laarbeekse gilden en harmonie O&U geven hun medewerking. In het programma geven we ook een podium aan gedichten en verhalen van inwoners en van mensen die beroepsmatig met corona te maken hadden en hebben. Het wordt een mooie coronaherdenking voor en door inwoners van Laarbeek.