Doe mee met de Laarbeekse GroenStrijd en win 1.000 euro voor je voortuin!

Vind jij ook dat je voortuin groener kan? Grijp dan nu je kans! Hier vind je meer uitleg over de GroenStrijd en hoe je mee kunt doen met deze wedstrijd. We dagen je uit tot het maken van een klimaatbestendig, nieuw ontwerp voor je eigen voortuin.

Laarbeek is uitgeroepen tot de groenste van Nederland. Dat is heel mooi natuurlijk, maar het kan nog beter. Er zijn in de gemeente Laarbeek tal van voortuinen die wel wat verbetering kunnen gebruiken. Vooral ‘versteende’ tuinen met veel tegels, grind en klinkers kunnen problemen geven met de afvoer van regenwater. We hebben de laatste jaren gezien wat voor hoosbuien er kunnen vallen en hoe lastig het is om al dat water geleidelijk af te voeren. De gemeente wil dan ook meer groen in de tuinen krijgen en is aangesloten bij de landelijke Operatie Steenbreek. Dit is je kans om zelf hier zelf een steentje aan bij te dragen, door je eigen voortuin aan te pakken! Daarnaast is een mooie tuin vol bloemen en planten mooi, kleurrijk en een woonplaats voor bijen, vlinders en andere nuttige insecten. En als je het een beetje handig aanpakt, is je voortuin onderhoudsarm.

Wat kun je winnen?
Het beste tuinontwerp van elke Laarbeekse kern wint € 1.000,- in de vorm van een waardecheque (dus 4 prijzen: voor Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout). De winnaar kan de € 1.000  bij één van de deelnemende Laarbeekse hoveniers besteden. De uitvoering moet voor 10 juli 2017 plaatsvinden. Daarnaast worden er 10 bonnen van 25 euro verloot, die te besteden zijn in een Laarbeeks tuincentrum.

Hoe werkt het?

  • Je maakt een schetsontwerp van je gewenste voortuin in de vorm van een plattegrond op (1:50 of 1:100). Naast het ontwerp kun je aangeven welke beplanting je in je tuin zou plaatsen, dit mag in algemene bewoordingen (bijv. boom, struik, gras, vaste plant) . Een moodboard of sfeerbeelden ter verduidelijking van je ideeën mag bijgevoegd worden.
  • Maak een foto van je huidige voortuin en stuur deze mee.
  • Je inzending kun je als volgt inleveren:
    - in een envelop bij : Gemeente Laarbeek – afgeven aan de balie t.a.v. Jos Smeets
    - per e-mail naar: groenstrijd@laarbeek.nl
  • Bewaar een kopie van de inzending voor eigen gebruik.

De inschrijving sluit op 1 mei 2017. Een deskundige jury zal je ontwerp beoordelen op o.a. ontwerp, biodiversiteit, wateropvangcapaciteit, creativiteit en de inpassing in de omgeving.

De winnaars worden bekend gemaakt op woensdagavond 10 mei tijdens een groenbeurs bij het IVN-gebouw ‘De Bimd’ in Aarle-Rixtel.

 

Actueel nieuws

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

— Uitreiking Koninklijke onderscheidingen bij Algemene Gelegenheid 2017 door de burgemeester van Laarbeek, de heer Frank...

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

— Op donderdag 27 april (Koningsdag), vrijdag 28 april en vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is het gemeentehuis gesloten.

Snel internet stap dichterbij voor buitengebied zeven Brabantse gemeenten

— Een zevental Brabantse gemeenten heeft de weg vrijgemaakt om circa 6.500 adressen in het buitengebied van een...