Durf jij de gemeente Laarbeek mee te besturen?

Is Laarbeek veilig genoeg voor ons en onze kinderen? Hoe zet de gemeente Laarbeek zich op toeristisch gebied op de kaart? Kan dat wel als er ook ruimte moet zijn voor ondernemers? En hoe zit het met de bereikbaarheid? Wat kunnen we betekenen voor mensen die geen werk hebben?

Zomaar enkele vraagstukken waar het gemeentebestuur zich mee bezighoudt. Jij kunt hierin een rol spelen! Misschien wil je zelf wel actief worden in de Laarbeekse politiek? Of je wilt gewoon een kijkje achter de schermen van de lokale politiek. Dan is de gratis cursus Politiek Actief iets voor jou!

Het Rijk, de Provincie en de gemeente hebben ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid. Waar beslist de gemeente zelf over? Hoe is de rolverdeling tussen gemeenteraad, de burgemeester en wethouders en ambtenaren?
In de cursus Politiek Actief komen dit soort onderwerpen aan de orde.

Programma en data
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een ander thema. Naast theoretische kennis verbeter je ook je vaardigheden zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Onder andere burgemeester Frank van der Meijden geeft een deel van de lessen, maar je ontmoet ook politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen. De data van de bijeenkomsten zijn:
15 juni 2017: Introductie/kennismaking en de gemeente
22 juni 2017: De gemeenteraad
29 juni 2017: Debatteren
6 juli 2017: Raadsvergadering bijwonen en uitreiking certificaten

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de politieke arena van de gemeente: de raadszaal van het gemeentehuis.

Doe je mee?
Deelname aan de cursus is voor inwoners van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Deelname is gratis, maar je moet wel geïnteresseerd zijn en ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of je die stap uiteindelijk ook daadwerkelijk zet, is natuurlijk helemaal aan jou.

Je kunt je aanmelden tot 7 juni bij René van Heijnsbergen, griffier van de gemeente Laarbeek, rene.v.heijnsbergen@laarbeek.nl of 0492 469 700, onder vermelding van naam en adres. Ook met vragen over de cursus kun je bij hem terecht. Er kunnen maximaal 30 cursisten meedoen.

Meer informatie over de cursus vind je op: https://www.prodemos.nl/leer/cursussen/cursus-politiek-actief-prodemos   

Twijfel je of de politiek wel iets voor je is, doe dan de test op: www.schuiltereenpoliticusinmij.nl

Actueel nieuws

Durf jij de gemeente Laarbeek mee te besturen?

— Is Laarbeek veilig genoeg voor ons en onze kinderen? Hoe zet de gemeente Laarbeek zich op toeristisch gebied op de...

Extra avondopenstellingen gemeentehuis

— In verband met verwachte (vakantie)drukte is het gemeentehuis de komende maanden een aantal dagen extra geopend.

Voornemen uitschrijving personen

— Inwoners vertrokken met onbekende bestemming Uit onderzoek blijkt dat onderstaande personen niet meer wonen op het...