Gemeente Laarbeek gaat Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Wethouder Briels ondertekende donderdag 9 maart 2017 het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Net als 100 andere overheden gaat gemeente Laarbeek aan de slag met een actieplan om in alle fasen van het inkoopproces rekening te houden met duurzaamheid. Dit gaat om sociale, ecologische en economische aspecten. Denk aan vermindering van CO2-uitstoot, maar ook stimuleren van lokale werkgelegenheid.

De uitwerking van het manifest en het opstellen van een actieplan doet de gemeente Laarbeek samen met inkooporganisatie BIZOB. Met de deelnemende peelgemeentes wordt er bekeken op welke manier het beste invulling kan worden gegeven aan het manifest.

Jaarlijks schaffen alle overheden samen voor 60 miljard euro aan goederen en diensten aan. Daar valt veel duurzame winst te behalen.

 

Actueel nieuws

Burgerzaken extra geopend

— De loketten van burgerzaken zijn een aantal maandagavonden extra geopend. Dit is het geval op 3 en 10 april en op 26...

Meedoen met Juni Watermaand?

— Al sinds 2009 wordt Juni Watermaand jaarlijks in Laarbeek, Waterpoort van de Peel, georganiseerd. Vanaf die eerste...

Doe mee met de Laarbeekse GroenStrijd en win 1.000 euro voor je voortuin!

— Vind jij ook dat je voortuin groener kan, grijp dan nu je kans! Hier vind je meer uitleg over de GroenStrijd en hoe je...