Hulp bij (op tijd) betalen van rekeningen

09 juni 2021

Het kan gebeuren dat er rekeningen liggen die je niet (op tijd) kunt betalen. Dat is vervelend, want het geeft zorgen en kan tot problemen leiden. De gemeente Laarbeek werkt samen met LEV Laarbeek om je te helpen als je geldzorgen hebt. Wij helpen graag om samen overzicht te krijgen in je geldzaken.

 

Vroeg signaleren

Geldzorgen beginnen vaak klein en onschuldig. Kun je een rekening niet betalen, dan blijft deze even liggen tot je hier geld voor hebt. Maar ondertussen valt de volgende rekening op de deurmat. Soms gaat dit zo snel, dat je het overzicht verliest of dat je de rekeningen niet (op tijd) kunt betalen. Als dit gebeurt helpen we je graag. Sinds dit jaar krijgt de gemeente een seintje als er betalingsachterstanden zijn. Het kan gaan om huur die niet is betaald, maar ook om rekeningen van de energieleverancier of zorgverzekering. Als wij een seintje krijgen dan neemt één van de dorpsondersteuners van LEV Laarbeek contact met je op

 

Huisbezoek

We bespreken geldzaken het liefst persoonlijk met je. Daarom komen we bij je langs als we signalen krijgen dat er openstaande rekeningen op je naam staan. De dorpsondersteuners van LEV Laarbeek zijn bekende gezichten in onze gemeente en willen graag helpen. Door samen mogelijkheden te bespreken en te zoeken naar oplossingen hopen we zorgen weg te nemen.  

 

Geen geldproblemen maar wel zorgen?

Heb je niet direct problemen om je rekeningen te betalen, maar maak je je wel zorgen over geldzaken? Ook dan helpen we je graag! Neem contact op Nathalie Ansems via 0492 59 89 89 of mail naar nathalie.ansems@levgroep.nl. Dit kan ook als u iemand kent met financiële problemen.

 

Informatie

Misschien heb je vragen heeft over dit onderwerp of wil je weten welke mogelijkheden er zijn om geldzaken te bespreken. Kijk dan eens op www.levlaarbeek.nl of neem contact op met Nathalie Ansems of je eigen dorpsondersteuner.