Inloopmarkt ‘Kun jij nog rondkomen’ 8 juni

11 mei 2022

Hoe kun je rondkomen als je minder (geld) te besteden hebt? Ben je benieuwd naar mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen? Op woensdag 8 juni is er een inloopmarkt ‘Kun jij nog rondkomen?’ in de Huiskamer van Lieshout tussen 19.00 en 21.00 uur. Je bent van harte welkom om binnen te lopen, aanmelden is niet nodig.

Kom jij moeilijk rond met je geld, loop dan binnen! 

Ook in onze gemeente komt armoede voor, of zijn er mensen die niet rond kunnen komen. Het gebeurt helaas regelmatig dat mensen zich schamen als ze niet rond kunnen komen of geldzorgen hebben. Dit is niet nodig! Er kan altijd iets gebeuren waardoor je in zo’n situatie terecht komt, maar je kunt er ook altijd weer uitkomen! Welke stappen kun je dan zetten? En welke organisaties kunnen je helpen? Daar kun je tijdens de inloopmarkt kennis mee maken.

Voor wie?

De inloopmarkt is voor iedereen, maar met name interessant als je niet goed rond kunt komen of geldzorgen of -problemen hebt. Dus heb je zelf moeite om rond te komen, of ken je mensen die hiermee te maken hebben, loop dan gerust even binnen!

Wat is er te doen?

Tijdens de inloopmarkt zijn er allerlei instanties aanwezig die je kunnen helpen als je moeilijk rond kunt komen. Denk aan de SuperSociaal, de Kledingbank, de Kerk en Stichting Leergeld. Ook zijn medewerkers van de gemeente Laarbeek en LEV Laarbeek aanwezig. Daarnaast is Duurzaam Wonen Laarbeek aanwezig, met name met het oog op de stijgende energieprijzen. Welke stappen kun je zetten om je energierekening onder controle te houden? Kortom, er is veel te zien en te doen op 8 juni!

Ervaringsdeskundigen

Tijdens de inloopmarkt zijn ook ervaringsdeskundigen aanwezig. Dit zijn mensen die zelf financiële problemen hebben (gehad). Tijdens de inloopmarkt vertellen ze hoe ze dit hebben ervaren en met name ook welke stappen ze hebben gezet om hier weer uit te komen. Ze vertellen hele waardevolle maar ook persoonlijke verhalen waar je veel aan kunt hebben. Ze zijn de hele avond aanwezig zodat je vragen kunt stellen aan ze of met ze in gesprek kunt gaan.

Wanneer?

De inloopmarkt is op woensdag 8 juni in de Huiskamer van Lieshout van 19.00 tot 21.00 uur. Je kunt binnenlopen wanneer het je past, je bent de hele avond welkom. Het adres van de Huiskamer in Lieshout is Grotenhof 2 in Lieshout. Heb je vragen over de inloopmarkt, neem dan gerust even contact op met Nathalie Ansems van LEV Laarbeek via nathalie.ansems@levgroep.nl of 06 485 328 93