Nieuwe tegemoetkoming energiekosten hogere inkomens

24 november 2022

Er komt een nieuwe maatwerkregeling voor de inwoners van de Peel met een inkomen boven 120% van het netto sociaal minimum. De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren bereiden dit nu samen voor. De maatwerkregeling is een aanvulling op de landelijke regeling eenmalige energietoeslag. Aanvragen kan waarschijnlijk vanaf 1 januari 2023.

De Peelgemeenten willen de gezinnen met een hoger inkomen helpen met een tegemoetkoming op maat. De nieuwe regeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die door een te hoog inkomen geen recht hebben op de landelijke regeling.

Meer informatie

We zijn nog druk bezig om deze regeling voor te bereiden. Het is nog niet mogelijk om deze nu aan te vragen, meer informatie volgt. Houdt onze website www.laarbeek.nl in de gaten voor het laatste nieuws. 

Eenmalige energietoeslag lagere inkomens

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat er over 2023 opnieuw een eenmalige energietoeslag komt voor de inwoners met een laag inkomen. De landelijke voorwaarden voor de uitbetaling zijn nog niet bekendgemaakt. We wachten de publicatie van de landelijke regels af. Dit betekent dat u pas in 2023 de eenmalige energietoeslag kunt aanvragen. Ook informatie over een eventuele automatische betaling volgt waarschijnlijk pas in 2023.

Heeft u een laag inkomen en dit jaar nog géén energietoeslag aangevraagd? Dit kan nog steeds! Kijk voor meer informatie of voor direct aanvragen op www.laarbeek.nl/energietoeslag.