Thuis energie besparen: doe jij mee?

20 april 2021

LED-lampen, tochtstrips, dubbel glas… het zijn allemaal manieren die helpen om minder energie te verbruiken thuis. En het leukste is: ook je energierekening wordt minder hoog bij een lager verbruik!

 

Actie voor woningeigenaren

Binnenkort start er in onze gemeente een actie die jou helpt om in huis minder energie te verbruiken. We delen namelijk ‘bespaarbonnen’ uit ter waarde van 50 euro. Met deze bon kun je energiebesparende producten kopen bij de Hubo (Beek en Donk), de HEVU (Beek en Donk) of Bouwcenter Swinkels (Lieshout).

 

Hoe krijg ik mijn bespaarbon?

Let op! Je kunt alleen een waardebon aanvragen als je deelneemt aan één van de online informatieavonden (op 27 mei of 4 juni) óf een energieadvies op maat aan huis aanvraagt. Zo krijg je informatie over de verschillende producten en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Aanmelden voor één van de webinars of voor het energieadvies op maat kan vanaf 20 mei, meer informatie hierover volgt.

 

Meer informatie

Na deelname aan de online informatieavond of na het ontvangen van een advies op maat ontvang je een bespaarbon in je mail. De bon wordt geactiveerd nadat je hebt deelgenomen aan een webinar, of nadat je een energieadvies aan huis hebt gehad. Deze kun je via een app inleveren bij één van de deelnemende winkels. Verdere uitleg krijgt u als u de bespaarbon ontvangt. Per woonadres is 1 bespaarbon beschikbaar.

 

Let op! Er zijn 1000 bespaarbonnen beschikbaar en hierbij geldt op=op. Als we niet genoeg bespaarbonnen hebben voor iedereen, kijken we wie zich als eerste heeft aangemeld op de website.

 

Actie voor huurders

Deze actie is alleen voor woningeigenaren. Binnenkort organiseren we ook een actie om huurders op weg te helpen met energie besparen.

Ledverlichting: Vervang je gloeilampen in huis door ledlampen, waardoor je gemiddeld € 35,- euro per jaar bespaart. Ledverlichting is energiezuiniger door de lage temperatuuruitstraling. Hierdoor gaat er minder warmte verloren.

 

Waterbesparende douchekop: Met een waterbesparende douchekop behoud je comfort, maar wordt je rekening aanzienlijk lager. Een waterbesparende douchekop bespaart 20 procent op je water- en energieverbruik. Gemiddeld is dit per persoon, per jaar € 45,-.

 

Tochtstrips: Door de naden en kieren in je huis te dichten d.m.v. het gebruik van zelfklevende tochtstrips kan je per jaar € 60,- besparen op je energierekening.

 

Deurdranger: Een deurdranger zorgt ervoor dat de deuren automatisch dicht gaan in huis. Door het sluiten van tussendeuren kan je per jaar € 240,- besparen.