Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

09 juni 2021

De corona-crisis heeft gevolgen voor onze economie. Zo zijn er banen verdwenen en kunnen sommige ondernemers hun werk niet of maar deels uitvoeren. Dit kan invloed hebben op je inkomen. Heb jij hier ook last van, dan kun je gebruik maken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijk Kosten (TONK).

 

Wat is de TONK

De TONK is een regeling die ervoor zorgt dat mensen die als gevolg van de coronamaatregelen een lager inkomen hebben dan vorig jaar, aanspraak kunnen maken op financiële ondersteuning. Wanneer je bijvoorbeeld je woonkosten niet meer kunt betalen (huur of hypotheek), dan kun je een aanvraag doen voor de TONK. Als je aanvraag is goedgekeurd ontvang je eenmalig een bedrag zodat je je huur of hypotheek kunt betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van hoe hoog je woonlasten zijn en is bedoeld voor ondersteuning in de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Je kunt de TONK nu aanvragen, tot uiterlijk 1 oktober 2021. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

 

TONK Aanvragen

U kunt de TONK aanvragen via Senzer. Kijk voor meer informatie op www.senzer.nl/TONK of bel naar Senzer via 0492 58 24 44. U kunt op deze website het digitale aanvraagformulier invullen. Uw aanvraag wordt zo snel mogelijk in behandeling genomen. Binnen maximaal acht weken ontvangt u bericht van Senzer over uw aanvraag. Uiteraard doen we ons best om u eerder te informeren.