Vacature: Adviseur integrale veiligheid en rampenbestrijding

11 juni 2021

Binnen het team Toetsing en Handhaving van de afdeling Omgevingsbeheer van de gemeente Laarbeek is een vacature voor de functie van: Adviseur integrale veiligheid en rampenbestrijding (M/V), voor 36 uur per week.

 

Bij de afdeling Omgevingsbeheer werken 28 medewerkers, verdeeld over de Buitendienst en de teams Toetsing en Handhaving en Beheer Openbare Ruimte. De afdeling Omgevingsbeheer richt zich met haar werkzaamheden op de fysieke ruimte in brede zin. Van de aanleg en het onderhoud van werken tot toezicht en handhaving.

 

Wat ga je doen als medewerker integrale veiligheid en rampenbestrijding?

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het gemeentelijk integrale veiligheidsbeleid.

Het initiëren, formuleren en operationaliseren van (meer)jarenprogramma’s, projecten en plannen en het opstellen van rapportages behoren ook tot je taken.

Als sparringspartner voor de burgemeester geef je gevraagd en ongevraagd advies met betrekking tot het veiligheidsdomein. Voor zowel interne als externe partijen ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van veiligheid en ondermijning. Je hebt hierbij een regelende en organiserende functie en past het veiligheidsbeleid toe. Je werkt daarin nauw samen met de andere medewerkers van het team Toetsing en Handhaving. In de aanpak van ondermijning heb je nauwe contacten met politie, Openbaar Ministerie en zorgpartners.

 

Je bent ook medewerker rampenbestrijding. In deze rol coördineer en ontwikkel je activiteiten in het kader van de rampenbestrijding.

Je vertaalt het regionale crisisplan naar de lokale organisatie en communiceert hierover. Je zorgt voor de bemensing van de crisisorganisatie en organiseert oefeningen voor de afdeling Bevolkingszorg. In dat kader maak je onderdeel uit van de regionale pool van ambtenaren rampenbestrijding van de Veiligheidsregio Brabant – Zuidoost.

 

Wie ben jij?

Je bent energiek en stressbestendig en je kunt resultaatgerichtheid combineren met mensgericht handelen. Je bent klantgericht en binnen de diversiteit aan werkzaamheden kun jij je flexibel bewegen. Je houdt het overzicht en werkt gestructureerd. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, maar je kunt ook goed zelfstandig werken. Je bent een verbinder en goede netwerker die makkelijk contact legt.

Je bent in staat duidelijk, vloeiend, correct en to-the-point schriftelijk en mondeling te communiceren, op een wijze die de aandacht vasthoudt en de boodschap doet overkomen.

Je hebt gevoel voor (politiek) bestuurlijke verhoudingen, posities en gevoeligheden en je bent je bewust van bestuurlijke effecten van het eigen handelen.

Je bent bereid om voor incidenten en crisissituaties ook buiten kantooruren goed bereikbaar en beschikbaar te zijn.

 

Functie-eis

Je beschikt tenminste over een afgeronde, relevante HBO-opleiding aangevuld met relevante werkervaring. Je hebt goede kennis en ervaring op het gebied van integrale veiligheidskunde en crisisbeheersing en daarnaast ervaring met het werken in een politiek, bestuurlijke omgeving.

 

Functieprofiel

Voor de functie van Adviseur integrale veiligheid en rampenbestrijding met bovengenoemde functiebeschrijving is nog geen generiek functieprofiel vastgesteld. Indicatief vindt inschaling plaats in functieschaal 10 (maximaal € 4.494,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week, salarispeil 1 oktober 2020). De gemeente Laarbeek kent voor deze functie een indicatieve uitloopschaal 11.

Na een jaar zal op basis van een evaluatie de plaatsing in een generiek functieprofiel worden bezien.

 

Sollicitatiegesprekken

De gesprekken worden in overleg ingepland.

 

Assessment

Testen op geschiktheid voor de functie kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Belangstelling?

Je kunt tot en met 22 juni 2021 solliciteren via de website: www.werkeninzuidoostbrabant.nl.

Voor de medewerkers van de gemeente Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek geldt het volgende:

Om te kunnen solliciteren, dien je eerst via je eigen werkmailadres een account aan te maken op www.werkeninzuidoostbrabant.nl. Ga hiervoor naar de website www.werkeninzuidoostbrabant.nl. Klik in het venster ‘vind de ideale baan’ op de button ‘naar vacatures’. Klik in het hoofdmenu op ‘Overheden’ en kies voor de gemeente Laarbeek. Scrol helemaal naar beneden en klik op de button ‘registreren’. Vul de gevraagde gegevens in en vermeld hier je eigen werkmailadres. Vervolgens klik je op de button ‘account aanmaken’. Indien je al een account hebt, kunt je solliciteren door in te loggen op de vacaturesite www.werkeninzuidoostbrabant.nl.

 

Voor de medewerkers van de gemeente Asten en Deurne geldt het volgende:

Zij kunnen niet inloggen op de vacaturesite www.werkeninzuidoostbrabant.nl. Daarom kunnen zij solliciteren via het volgende mailadres: werving@laarbeek.nl onder vermelding van de functienaam en het vacaturenummer: LB 2109.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.

 

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Pieter Schouw, manager afdeling Omgevingsbeheer, tel. 0492 – 469860. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Connie Karagoz-Hunslip, P&O consulent 0492 – 378567.