Vacature: Beleidsmedewerker afval 32 uur per week

15 juli 2021

Kun jij een duidelijke positie creëren in de beleidsadvisering waarin vragen uit de samenleving, technische mogelijkheden en politieke ambities samensmelten omtrent afval? Ben jij iemand die enthousiast en zelfstandig projecten oppakt, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!
De gemeente Gemert-Bakel en gemeente Laarbeek zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Afval

32 uur per week

 

De gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek zijn buurgemeenten die intergemeentelijk samenwerken als het gaat om de stafdiensten van de organisatie (financiën, juridische zaken en personeel en organisatie). Beide gemeenten zijn op zoek naar een beleidsmedewerker, daarom is ervoor gekozen om hier een combifunctie van te maken.
De gemeente Gemert-Bakel is een ambitieuze plattelandsgemeente, gelegen in het oosten van Noord-Brabant. Met een oppervlakte van 12.362 hectare is Gemert-Bakel de grootste gemeente van de regio Eindhoven. De gemeente telt ruim 30.000 inwoners. De organisatie telt zo’n 200 formatieplaatsen verdeeld over 7 teams. Jij komt in Gemert-Bakel te werken in het team Openbaar Beheer en samen met de projectleiders, beleidsmedewerkers, vakspecialisten en het cluster buitendienst maken we de gemeente nóg mooier en schoner dan het al is!
De gemeente Laarbeek is een jonge, landelijke gemeente met ongeveer 22.000 inwoners. Binnen de gemeente kruisen de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal elkaar. Ook beschikt Laarbeek over een broekgebied, meerdere waterlopen, vennen en poelen, een gracht en grondwaterwingebied. Er is een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een passantenhaven, waar toervaarders kunnen aanmeren. Laarbeek is een echter watergemeente. Bovendien ligt Laarbeek aan het randje van de Peel en vormt zo een toegangspoort tot dit natuurgebied. Jij komt in Laarbeek te werken in het team Duurzaamheid. Het team heeft aandacht voor circulaire economie, maar werkt ook aan klimaatbestendig Laarbeek en thema’s als duurzaam wonen en ondernemen, de energietransitie en het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Als beleidsmedewerker afval word je verantwoordelijk voor een deel van deze agenda, natuurlijk in samenwerking met de rest van het team.

 

Wat ga je doen als beleidsmedewerker Afval?

 • Je ontwikkelt of evalueert het gemeentelijk afvalbeleid.
 • Je draagt zorg voor monitoring op het beleid, doet actief utivraag van benodigde informatie bij beheerders, toezichthouders en de uitvoeringsorganisatie Blink.
 • Je bent het aanspreekpunt/klankbord voor complexe vragen omtrent afval.
 • Je neemt beleidsmatig deel aan de intergemeentelijke samenwerking met betrekking tot afval.
 • Je bent verantwoordelijke voor de financiën op het thema afval. Je monitort uitgaven, je stelt een begroting op, je maakt de balans op en bereknt de afvalstoffenheffing met hulp van de financieel-consulent.
 • Je bereidt documenten voor ten behoeve van het portefeuillehoudersoverleg en uiteindelijke besluitvorming in het college van burgemeester en wethouders.
 • Kortom: een creatieve en veelzijdige baan rondom een onderwerp dat soms ingewikkeld is, maar nooit saai!

 

Wat zoeken wij?

 • Iemand die beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld verkregen op basis van een afgeronde HBO-opleiding. Bij voorkeur ervaring op het gebied van Afval.
 • Wij zoeken een enthousiaste kandidaat die niet bang is om nieuwe dingen te leren, te verzinnen en in gang te zetten. Initiatief, een actieve houding en een leergierige instelling wordt gewaardeerd.
 • Iemand die in staat is om problemen goed te analyseren, te beoordelen en van een oplossing te voorzien.
 • Iemand die goed zelfstandig kan werken en flexibel is.
 • Iemand die accuraat en geordend werkt met een goed organisatievermogen.
 • Iemand die snel kan schakelen in een dynamische organisatie en die beschikt over politieke sensitiviteit. Iemand die tegenstrijdige politieke belangen bij elkaar weet te brengen en om kan gaan met het bestuurlijke krachtenveld. iemand die zich daarbij professioneel opstelt en kan schakelen tussen proces en inhoud.
 • Werkervaring in een gemeente en/of op het gebied van afval is een pré, maar niet noodzakelijk.
 • Iemand die communicatief vaardig is, in zowel woord als (digitaal) geschrift, en iemand die de meerwaarde ziet van communicatie richting inwoners en collega's. 

 

Wat bieden wij jou?

Je bent onderdeel van team Openbaar Beheer (gemeente Gemert-Bakel) en afdeling Beleid en Projecten (gemeente Laarbeek). Afvalbeleid is een eenmansfunctie, maar beide gemeentes zijn een hechte en gezellige organisatie waar je een warm welkom vindt en nooit om raad verlegen hoeft te zitten. Beide organisaties staan open voor goede ideeën en de lijntjes zijn kort, ook richting het management en bestuur. Je krijgt de ruimte om in je rol te groeien en ondersteuning waar dat nodig is.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een dienstverband bij de gemeente Laarbeek.
 • Inpassing in het functieprofiel van Beleidsadviseur B met functieschaal 9; maximaal € 4048,- bruto per maand bij 36 uur per week met doorgroeimogelijkheid naar uitloopschaal 10 (maximaal € 4494,-).
 • Een individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je naar je eigen wens kunt besteden aan een deel van jouw arbeidsvoorwaarden of waar je het bruto maandloon mee kunt verhogen.
 • Twee aantrekkeliujke werkomgevingen binnen een uitdagend werkveld.
 • Flexibele werktijden met mogelijkheid om (deels) thuis te werken.

Sollicitatiegesprekken

De eerste selectiegesprekken worden ingepland van 18 augustus tot en met 23 augustus 2021.

Assessment

Testen op geschiktheid voor de functie kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Belangstelling?

Je kunt tot en met 13 augustus 2021 solliciteren via de website www.werkeninzuidoostbrabant.nl.