Vacature: Beleidsondersteuner Afval 36 uur per week

15 juli 2021

Ben jij op zoek naar een veelzijdige uitdagende (starters)baan bij twee leuke gemeenten? Is dienstverlening je op het lijf geschreven? Zoek je een combinatie tussen beleid en praktische uitvoering en ben jij iemand die enthousiast en zelfstandig projecten oppakt, dan ben jij de kandidaat die wij zoeken!
De gemeente Gemert-Bakel en gemeente Laarbeek zijn op zoek naar een:

Beleidsondersteuner Afval
36 uur per week

De gemeente Gemert-Bakel en Laarbeek zijn buurgemeenten die intergemeentelijk samenwerken als het gaat om de stafdiensten van de organisatie (financiën, juridische zaken en personeel en organisatie). Beide gemeenten zijn op zoek naar een beleidsondersteuner, daarom is ervoor gekozen om hier een fulltime combifunctie van te maken.
De gemeente Gemert-Bakel is een ambitieuze plattelandsgemeente, gelegen in het oosten van Noord-Brabant. Met een oppervlakte van 12.362 hectare is Gemert-Bakel de grootste gemeente van de regio Eindhoven. De gemeente telt ruim 30.000 inwoners. De organisatie telt zo’n 200 formatieplaatsen verdeeld over 7 teams. Jij komt in Gemert-Bakel te werken in het team Openbaar Beheer en samen met de projectleiders, beleidsmedewerkers, vakspecialisten en het cluster buitendienst maken we de gemeente nóg mooier en schoner dan het al is!
De gemeente Laarbeek is een jonge, landelijke gemeente met ongeveer 22.000 inwoners. Binnen de gemeente kruisen de Zuid-Willemsvaart en het Wilhelminakanaal elkaar. Ook beschikt Laarbeek over een broekgebied, meerdere waterlopen, vennen en poelen, een gracht en grondwaterwingebied. Er is een rioolwaterzuiveringsinstallatie en een passantenhaven, waar toervaarders kunnen aanmeren. Laarbeek is een echter watergemeente. Bovendien ligt Laarbeek aan het randje van de Peel en vormt zo een toegangspoort tot dit natuurgebied. Jij komt in Laarbeek te werken in het team Duurzaamheid. Het team heeft aandacht voor circulaire economie, maar werkt ook aan klimaatbestendig Laarbeek en thema’s als duurzaam wonen en ondernemen, de energietransitie en het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Als beleidsmedewerker afval word je verantwoordelijk voor een deel van deze agenda, natuurlijk in samenwerking met de rest van het team.

Wat ga je doen als beleidsondersteuner Afval?

 • Complexe klachten en vragen over afval komen bij jou terecht wanneer het klant-contactcentrum er geen raad mee weet.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiën op het thema afval. Je handelt facturen af en monitort uitgaven.
 • Je verzorgt administratieve ondersteuning zoals notuleren, planning, organisatie voor afval.
 • Je verzorgt communicatie over afval door het maken van publicaties voor de website, het lokale nieuwsblad en andere informatiebronnen.
 • Je onderhoudt contacten met partners in de regio, zoals afvalinzamelaar Blink, andere gemeenten en maatschappelijke partners.
 • Je schrijft jaarlijks een zwerfvuilprogramma, vraagt subsidie aan en stuurt de uitvoering aan. Je werkt samen met de buitendienst en de BOA’s om beide gemeenten schoon te houden.
 • Voor de gemeente Gemert-Bakel ben je ook verantwoordelijk voor behandeling diverse werkzaamheden omtrent zwerfdieren, ongedierte en reiniging.

Wat zoeken wij?

 • Iemand die beschikt over een HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld verkregen op basis van een afgeronde HBO-opleiding of gedegen een gerichte werkervaring.
 • Een afgeronde opleiding richting het werkveld afval heeft een voorkeur.
 • Iemand die accuraat en geordend werkt en een goed organisatievermogen heeft.
 • Iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in het werkveld.
 • Iemand die proactief en resultaatgericht is.
 • Iemand die communicatief vaardig is, zowel in woord als geschrift.
 • Iemand die schakelen in een dynamische organisatie en veranderingsgericht is.

Wat bieden wij jou?

Je bent onderdeel van team Openbaar Beheer (gemeente Gemert-Bakel) en afdeling Beleid en Projecten (gemeente Laarbeek). Afvalbeleid is een eenmansfunctie, maar beide gemeentes zijn een hechte en gezellige organisatie waar je een warm welkom vindt en nooit om raad verlegen hoeft te zitten. Beide organisaties staan open voor goede ideeën en de lijntjes zijn kort, ook richting het management en bestuur. Je krijgt de ruimte om in je rol te groeien en ondersteuning waar dat nodig is.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een uitzicht op een vast dienstverband bij de Gemeente Laarbeek.
 • Voor de functie van Beleidsondersteuner Afval met bovengenoemde functiebeschrijving is nog geen generiek functieprofiel vastgesteld. Indicatief vindt inschaling plaats in functieschaal 8 (maximaal € 3.591,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week, salarispeil 1 oktober 2020). De gemeente Laarbeek kent voor deze functie een indicatieve uitloopschaal 9 (maximaal € 4.048,00).
 • Na een jaar zal op basis van een evaluatie de plaatsing in een generiek functieprofiel worden bezien.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05 % van je bruto salaris dat je naar je eigen wens kunt besteden aan een deel van jouw arbeidsvoorwaarden of waar je het bruto maandloon mee kunt verhogen.
 • Twee aantrekkelijke werkomgevingen binnen een uitdagend werkveld.
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om (deels) thuis te werken.

Sollicitatiegesprekken

De eerste selectiegesprekken worden ingepland van 18 augustus tot en met 23 augustus 2021.

Assessment

Testen op geschiktheid voor de functie kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Belangstelling?

Je kunt tot en met 13 augustus 2021 solliciteren via de website www.werkeninzuidoostbrabant.nl.