Werkzaamheden herinrichting Vonderweg

11 mei 2020

Op donderdag 7 mei zijn de werkzaamheden aan de Vonderweg gestart. De weg wordt opnieuw ingericht. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio juli klaar.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan vooral uit het frezen van het asfalt, het op verschillende plaatsen verbreden van de weg, het asfalteren van de rijbaan en het aanbrengen van een vrijliggend pad.

Planning
De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio juli 2020. Dit is afhankelijk van het weer.

Toegankelijkheid en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is er éénrichtingsverkeer ingesteld op de Vonderweg en gedeeltelijk op de wegen ten noorden van de Vonderweg (onder andere de Lange Vonder, Boerdonkseweg en Polbeemd). Tijdens de werkzaamheden overdag zijn de woningen en bedrijven bereikbaar.

De gemeente geeft de aannemer (KWS) opdracht om tijdelijk de blokken van de wegversmalling aan de Wellesstraat verder uit elkaar te zetten: met een afstand van 2,45 meter tussenruimte. In de nachten van maandag 25 tot en met donderdag 28 mei zullen de blokken nog ruimer geplaatst worden (op last van de hulpdiensten).
Ook worden de bovenste blokken verplaatst, zodat er een beter zicht is. In juli besluiten we of het bovenste blok definitief verplaatst blijft en de breedte van 2,45 meter gehandhaafd blijft.

Nachtelijke afsluiting Vonderweg

Voor het freeswerk en asfalteringswerkzaamheden wordt de Vonderweg enkele nachten geheel afgesloten. Dit zal zijn op:

  • Maandag 25 mei van 19.00 uur tot en met dinsdag 26 mei 6.00 uur
  • Dinsdag 26 mei van 19.00 uur tot en met woensdag 27 mei 6.00 uur
  • Woensdag 27 mei van 19.00 uur tot en met donderdag 28 mei 6.00 uur
  • Maandag 29 juni 19.00 uur tot en met dinsdag 30 juni 6.00 uur
  • Dinsdag 30 juni 19.00 uur tot en met woensdag 1 juli 6.00 uur (extra nacht)

Deze planning kan nog veranderen door weersomstandigheden. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt de versperring tussen de Wellesstraat en de Trentstraat tijdelijk verwijderd. Er wordt ’s nachts gewerkt, omdat er dan minder overlast is voor omwonenden en weggebruikers.