Woningbouwvereniging Bergopwaarts realiseert huurappartementen in Het Klavier

Woningbouwvereniging Bergopwaarts uit Deurne is samen met Adriaans Projectontwikkeling actief op de locatie Het Klavier aan de Molenstraat in Aarle-Rixtel. Veel bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in hun nieuwe koopwoning. Naast de grondgebonden koopwoningen waren in het plan Het Klavier 22 koopappartementen in een nog te realiseren appartementengebouw opgenomen. De belangstelling voor koopappartementen is echter zeer gering gebleken. In Aarle-Rixtel is er een grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. In overleg met gemeente Laarbeek en het Dorpsplatform van Aarle-Rixtel heeft Bergopwaarts besloten om de 22 koopwoningen in het plan om te zetten naar 22 sociale huurwoningen die geschikt zijn voor jong en oud.

Aarle-Rixtel heeft behoefte aan dit soort woningen
Er is een uitgesproken behoefte aan betaalbare woningen en sociale huurwoningen om bijvoorbeeld jongeren een woonruimte te kunnen bieden. De mogelijkheden om in Aarle-Rixtel extra woningen te bouwen zijn zeer beperkt vanwege het ontbreken van bouwlocaties. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat in de periode tot en met 2025 de gemeente Laarbeek behoefte heeft aan circa 170 extra sociale huurwoningen. Het plan om het appartementengebouw om te zetten in sociale huurwoningen zien wij dan ook als een kans om op korte termijn te voorzien in een behoefte in Aarle-Rixtel.

Type woningen
In het appartementengebouw komen twee- en driekamerappartementen met huurprijzen tussen de €590,- en €640,- per maand (exclusief servicekosten). Alle woningen krijgen een eigen berging op de begane grond. De auto kan men parkeren op de nabij gelegen openbare parkeerplaatsen. Bergopwaarts waarborgt goed beheer en onderhoud van het appartementengebouw.

Het is nog niet bekend wanneer de woningen in het woningaanbod van Bergopwaarts komen. Houdt u hiervoor de website, Facebook en Twitter van Bergopwaarts in de gaten. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief, te vinden op www.hureninhetklavier.nl. Zodra er meer informatie beschikbaar is, informeren wij geïnteresseerden via een nieuwsbrief per e-mail. 

Actueel nieuws

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

— Uitreiking Koninklijke onderscheidingen bij Algemene Gelegenheid 2017 door de burgemeester van Laarbeek, de heer Frank...

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

— Op donderdag 27 april (Koningsdag), vrijdag 28 april en vrijdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is het gemeentehuis gesloten.

Snel internet stap dichterbij voor buitengebied zeven Brabantse gemeenten

— Een zevental Brabantse gemeenten heeft de weg vrijgemaakt om circa 6.500 adressen in het buitengebied van een...