Allemaal aan de regenton!

Heftige buien zorgen steeds vaker voor wateroverlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. U kunt zelf helpen om dit te beperken. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie tijdens de Juni Watermaand 2019.

Voorkomen wateroverlast
Gemeente Laarbeek en Waterschap Aa en Maas nemen veel maatregelen om wateroverlast in de openbare ruimte te voorkomen. Zo vervangen we bijvoorbeeld steeds vaker stenen door groen, waardoor water makkelijker de grond in kan. Maar we kunnen het probleem niet alleen oplossen: we hebben uw hulp hard nodig.

Plaats een regenton
U krijgt van de gemeente Laarbeek tijdens de Juni Watermaand € 20,- korting op een regenton én ook nog eens € 10,- korting op een bijbehorende aansluitset. Hoe helpt dat? Als u regenwater opvangt in een regenton, dan heeft u in uw eigen tuin een wateropslag. Het water dat u opvangt, komt niet in het riool terecht. Dit voorkomt overbelasting van het riool en het water hoeft niet onnodig gezuiverd te worden. Ook bespaart een regenton kostbaar drinkwater, omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! 

Voor de aanschaf van de regenton vindt u binnenkort een kortingsbon in de MooiLaarbeekkrant. U kunt dan ook lezen hoe en waar u de regenton kunt aanschaffen.

De kortingsbon kunt u ook hier downloaden en uitprinten.

PDFKortingsbon regentonactie

Wat kunt u nog meer doen?
Ook met minder tegels en meer groen in de tuin, kan het regenwater tijdens een hoosbui veel makkelijker in de grond zakken. Kijk voor meer informatie ook eens op www.operatiesteenbreek.nl.  Tips over wat u zelf kunt doen om uw huis en tuin klimaatbestendig te maken vindt u op www.huisjeboompjebeter.nl. Ook kunt u de gratis app downloaden en de score van uw eigen tuin bepalen.