Vacature Adviseur Veiligheid, Bevolkingszorg en Rampenbestrijding

14 september 2023
Nieuwsoverzicht homepage
vacature

De gemeentelijke organisatie van Laarbeek staat mede aan de lat voor crisisbestrijding en rampenbestrijding. Dat hebben we de afgelopen jaren goed kunnen zien tijdens de corona-pandemie of de opvang van (Oekraïense) vluchtelingen. Dit doen we natuurlijk niet alleen. Een groot regionaal netwerk en een stevige samenwerking met belangrijke partners als de GGD GHOR en de Veiligheidsregio Brabant Zuid Oost (VHRBZO) zijn daarin cruciaal. Word jij gelukkig van een gedegen voorbereiding, omdat je graag goed beslagen ten ijs komt? Laat jij je niet snel van je stuk brengen in geval van nood? En vind jij het leuk om op het gebied van veiligheid, bevolkingszorg en rampenbestrijding de eerste sparringpartner en adviseur te zijn van de burgemeester? Zet jij je graag in voor een goed lokaal crisisplan, wat ook met regelmaat geoefend wordt? Dan zijn wij op zoek naar elkaar!

Laarbeek staat aan het begin van een flinke verbeterslag als het gaat om professionele preparatie op het gebied van bevolkingszorg en rampenbestrijding. Als Adviseur veiligheid, bevolkingszorg en rampenbestrijding ga je aan de slag met onze verantwoordelijkheden in het uitvoeren van onze Veilige Publieke Taak. Je adviseert en regisseert alle werkzaamheden gericht op het voorkomen of beslechten van een crisis en alle werkzaamheden gericht op onze verantwoordelijkheden t.a.v. bevolkingszorg. Je bent daarbij enerzijds gericht op de ‘interne’ organisatie, maar tegelijkertijd ligt je blik in de regio in de samenwerking. Met onderstaande werkzaamheden ga jij onder andere aan de slag.

 • Adviseur van en aanspreekpunt voor de verantwoordelijk portefeuillehouder, in dit geval de burgemeester. Als sparringpartner geef je gevraagd en ongevraagd advies.
 • Verantwoordelijk voor het opleiden van interne collega’s t.b.v. hun rol in crisis- en/of rampenbestrijding, je zorgt voor de bemensing van de lokale crisisorganisatie.
 • Je bent regisseur van crisis- en rampenoefeningen en maakt een plan ten aanzien van het Opleiden, Trainen en Oefenen (OTO) in de organisatie.
 • In dat kader maak je onderdeel uit van de regionale pool van ambtenaren rampenbestrijding van de VHRBZO en draai je de benodigde piketdiensten.
 • Uitvoering geven aan de Veilige Publieke Taak, waaronder regievoering over het Interventieteam
 • Je hebt een actief coördinerende rol in situaties waarin de gemeente en/of de samenleving in gevaar is, wanneer er een grote dreiging ontstaat of als er iets mis dreigt te gaan. Je kunt daarbij denken aan een storm tijdens een evenement of een enorm grote brand die uitslaat.
 • Je bent een lid van de kerngroep Statushouders en Vluchtelingen, vanuit je verantwoordelijkheid op het gebied van bevolkingszorg. Je bent in die hoedanigheid mede regisseur van de mogelijke (crisis)noodopvang.
 • Je bent lid van de projectgroep rondom grote evenementen vanuit je verantwoordelijk op het gebied van bevolkingszorg en rampenbestrijding.

Dit alles doe je natuurlijk niet alleen. Je hebt een belangrijk netwerk waarmee je lokaal en regionaal samenwerkt. Je kunt hierbij denken aan de maatschappelijke partners als LEVgroep, zorgorganisaties en inwonergroepen. Je werkt in goede relatie met het Team maatschappelijk vastgoed, waarin je afspraken maakt over in te zetten maatschappelijke voorzieningen in geval van nood. Je werkt regionaal samen met partners als de GGD – GHOR en de VHRBZO.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Wij zijn op zoek naar een gepassioneerd individu die in staat is om te inspireren, motiveren en vernieuwend te werk gaat. Naar iemand die het geweldig vindt om het beste uit zichzelf te halen en elke dag aan een veilige samenleving te werken, altijd met een strategische koers in gedachten. Jij bent onze persoon als je deze eigenschappen bezit. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je weet wat er leeft en speelt in onze gemeente. Wij staan open voor enthousiaste kandidaten. Jij bent inventief, zelfstandig en kunt snel schakelen. Ook kun jij (complexe) problemen analyseren en oplossingsgericht denken. Jij wilt nieuwe dingen leren en hebt een brede belangstelling. Verder ben jij de ideale kandidaat als je:

 • Het leuk vindt de verbindingen tussen diverse beleidsvelden te zoeken;
 • Ondernemend en sociaal bent, maar ook goed kunt samenwerken;
 • Om kunt gaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt hierbij een verbindende rol. Stevig in je schoenen staan, is een must;
 • Beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding, passend bij deze functie;
 • Affiniteit of ervaring hebt met vraagstukken op het gebied van veiligheid, rampenbestrijding en bevolkingszorg.  
 • Het leuk vindt om te pionieren. Het betreft een vakgebied waar genoeg werk te verrichten is om als organisatie goed up to date te komen en te blijven.  

Wat bieden wij jou?

 • Jij komt te werken in een fijn én gedreven team van mensen. De lijntjes zijn kort en collega’s staan voor jou klaar.
 • Ruimte voor persoonlijke groei in deze nieuwe functie door middel van opleiding en begeleiding.
 • Een salaris van maximaal €5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. Doorgroei naar uitloopschaal 11 ( €5.725,-) is op termijn mogelijk.
 • Daarbovenop ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens inricht of jouw bruto maandloon verhoogt.
 • Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Wij bieden jou een aantrekkelijk werkklimaat met hybride werken, een fijne werkomgeving, aandacht voor jouw loopbaanontwikkeling en een telefoon en laptop. Daarnaast ontvang je een vitaliteitsbudget van € 300,00 per jaar, vrij te besteden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap bij jouw vereniging of sportschool.

De organisatie

De complexe opgaven van vandaag vragen om een managementteam dat zich kan richten op bedrijfsvoering, strategische opgaven en de ontwikkeling van de organisatie. De organisatie wordt ingericht in drie afdelingen met elk een afdelingsmanager: Leefomgeving, Samenleving en Bedrijfsvoering. Op de afdeling Samenleving zijn vier teams werkzaam, waaronder Team beleid sociaal en veilig. De teams zijn samen verantwoordelijk voor persoonlijke en teamontwikkeling en zijn taakvolwassen in de prioritering van werkzaamheden. Waar nodig wordt een werk- of beleidsplan gemaakt als uitwerking van de
begroting.

Zien we jou binnenkort?

Word jij Adviseur Veiligheid, Bevolkingszorg en Rampenbestrijding in Laarbeek? Als jij ervan overtuigd bent dat je een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de veilige samenleving van Laarbeek, kijken wij uit naar jouw sollicitatie. De motivatiebrief kun je indienen bij Helmi van Mullekom, HR adviseur, via helmi.vanmullekom@gemert-bakel.nl. De deadline hiervoor is 22 september 2023. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij de manager van de afdeling Samenleving, Laura Volleberg (Laura.Volleberg@laarbeek.nl of 06-18583027).

Bij een geschikte sollicitatie nemen wij direct contact op om een kop koffie te plannen met elkaar. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang.

 

 

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek