Vacature: medewerker interne controle / ondersteuning jaarrekening

05 september 2023
Nieuwsoverzicht homepage

Binnen het intergemeentelijke team Financiën van de gemeente Laarbeek zoeken wij een:

Medewerker interne controle / ondersteuning jaarrekening 22 - 28 uur per week

Het team Financiën bestaat uit 11 medewerkers, die deels zowel voor de gemeente Gemert-Bakel als de gemeente Laarbeek taken verrichten. In deze functie zal je alleen voor de gemeente Laarbeek werken.

Wat ga je doen?

  • Op basis van het intern controleplan voer je het hele jaar de (verbijzonderde) interne controles uit. Je zorgt er op proactieve wijze voor dat de bevindingen en aanbevelingen door de verantwoordelijken vertaald worden in proces- en kwaliteitsverbeteringen. Jij vervult hierin een adviserende en coachende rol.
  • In nauwe samenwerking met de concerncontroller draag je zorg voor het monitoren, borgen en verbeteren van kritische processen en lever je een actieve bijdrage aan de effectiviteit en efficiency van de gemeente Laarbeek;
  • Je volgt de (landelijke) ontwikkelingen op het gebied van interne controle en rechtmatigheid op de voet en vertaalt deze naar gemeentelijk beleid en de uitvoering ervan.
  • Om te komen tot een efficiënte interim- en jaarrekeningcontrole door de accountant en rechtmatigheidsverantwoording door het college, neem jij het voortouw in voorbereidende (dossiervorming, afstemming, planning) en uitvoerende werkzaamheden (afhandeling vragen, opstellen verantwoordingen) hiervoor;
  • Daarnaast ondersteun je bij diverse werkzaamheden zoals de totstandkoming van de jaarrekening en/of de financiële administratie van de gemeente Laarbeek.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste en resultaatgerichte teamspeler met een proactieve houding en stevige persoonlijkheid. Als professional stel je prioriteiten, weeg je belangen goed af en realiseer je zelfstandig vooraf gestelde doelen. Onverwachte situaties, tegenslagen of weerstand brengen je niet van je stuk, met andere woorden: je bent flexibel, ook in hectische omstandigheden. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat breng je mee?

Je beschikt over een afgeronde financiële en/of bedrijfskundige opleiding op HBO-niveau. Ervaring in een vergelijkbare functie en/of in een gemeentelijke organisatie is een pre.
Je hebt de bereidheid om eventueel aanvullende noodzakelijke opleidingen te volgen.     

Wat bieden wij?

Jij komt te werken in een fijn én gedreven team van mensen. Daarnaast ontvang je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Inpassing vindt plaats in functieprofiel Administratief medewerker A, functieniveau 8 (= maximaal € 4.052 bruto op basis van 36 uur). Doorgroeien naar schaal 9 is op termijn mogelijk.
Daarbovenop ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens inricht of jouw brutomaandloon verhoogt.

Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Wij bieden jou een aantrekkelijk werkklimaat, een hybride werkomgeving, aandacht voor jouw loopbaanontwikkeling en een telefoon en laptop. Daarnaast beschik je binnen het IKB over een vitaliteitsbudget van €300,00 per jaar, vrij te besteden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap bij jouw vereniging of sportschool.

Assessment

Testen op geschiktheid voor de functie kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Belangstelling?

Je kunt vóór 25 september 2023 solliciteren via de website www.werkeninzuidoostbrabant.nl.

Informatie

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Juss van de Lisdonk, manager afdeling Bedrijfsvoering, telefoon 06-54394465.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Kim van den Reek, P&O consulent, 0492 – 378500.

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek