blauw

Vacature Procesregisseur complexe casuïstiek (36 uur)

05 juni 2024
Nieuwsoverzicht homepage
procesregisseur

Complexe casuïstiek aanpakken, doorbraken realiseren door samen een integraal plan van aanpak te maken, aan de slag gaan...
Daar gaat het om in deze functie!

Het samenwerken, de korte communicatielijnen en hands on mentaliteit maken het een enorm veelzijdig takenpakket. Je gaat elke dag aan de slag met de collega’s uit het sociaal domein en het veiligheidsdomein. Je werkt in een bestuurlijke dynamische samenwerking met je portefeuillehouder. Geen enkele dag is hetzelfde! 

Procesregisseur complexe casuïstiek (36 uur)

 Als je kiest voor werken in de gemeente Laarbeek, dan kies je om maatschappelijke impact te maken in een technologische topregio Brainport die één van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie is. Een gemeente met veel uitdagingen en hoge ambities. 

Je werkt in een hecht team voor onze inwoners en ondernemers. Je bent loyaal en betrokken. Je werkt in een open en informele cultuur met veel persoonlijke aandacht en een goede werk-privé balans. Je bent bevlogen en intrinsiek gemotiveerd om het werk met kwaliteit en goed resultaat uit te voeren. Je werkt integer, klant- en resultaatgericht.

Waar ligt de uitdaging?

 • Kun jij stagnatie in complexe casuïstiek doorbreken?
 • Weet jij bij stagnatie de juiste snaar te raken bij betrokken partners, zodat we gezamenlijk tot actie komen en de inwoner en de maatschappij goed geholpen wordt?
 • Kun jij met jouw ervaring binnen het veiligheids- en sociaal domein onze gemeente goed adviseren op zowel casus als beleidsniveau?
 • Staan je bestuurlijke voelsprieten aan en zie jij tijdig de noodzaak tot bestuurlijke escalatie?

Wat zijn jouw taken?

Er zijn complexe problemen op meerdere leefgebieden en de veiligheid van de betreffende persoon of omgeving is in gevaar. Het gaat daarbij om problemen die het eigen werkterrein en domein van betrokken professionals overstijgen. De samenwerking tussen partijen kan stagneren of het beoogde resultaat wordt niet bereikt. Hier kom jij als procesregisseur in beeld, en dan:

 • ben je verantwoordelijk voor het coördineren, ontwikkelen, structureren, bewaken, onderhouden en versterken van de samenwerking tussen professionals uit de verschillende domeinen (zorg- en veiligheid),
 • ga jij samen met lokale en regionale partners zorgen voor een integraal plan van aanpak dat zoden aan de dijk zet. Je stemt de verschillende interventies met elkaar af en zorgt voor duidelijkheid over de taken en verantwoordelijkheden van betrokken partners.
 • Bovendien lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het thema sociale veiligheid.
 • Je bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken en samenwerkingsrelaties op het gebied van zorg en veiligheid.

Ben jij de geschikte kandidaat?

 • Je denkt analytisch en integraal. Je kijkt naar mogelijkheden en praktische oplossingen en kan omgaan met beperkingen, belemmeringen en tegenstellingen. Daarbij heb je kennis van verschillende doelgroepen, de justitiële-, zorg- en hulpverleningsketens en escalatiemodellen in de zorg- en veiligheidsketen. 
 • Je kunt regie voeren, hebt sturing van het operationele proces en spreekt betrokken professionals aan. 
 • Heb je minimaal een relevant hbo-diploma (Bachelor).
 • Het helpt als je aantoonbare werkervaring met complexe casuïstiek binnen het zorg- en veiligheidsdomein hebt.
 • Een relevant netwerk in de strafrechtketen (OM, politie en reclassering) en gemeentelijke werkervaring is een pré.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een fijn en gedreven team waarin met veel plezier en de nodige humor wordt gewerkt. De lijntjes zijn kort en collega’s staan voor elkaar klaar. Uiteraard ontvang je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 • Een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheden in een dynamische omgeving.
 • Een salaris van maximaal € 5.247,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 10). Doorgroeien naar een uitloopschaal (schaal 11) is op termijn mogelijk. 
 • Daarbovenop ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je bijvoorbeeld: 
 • € 300,- besteden aan jouw vitaliteit (bijvoorbeeld lidmaatschap sportvereniging), extra vakantiedagen kopen, laten uitbetalen als verhoging van je bruto maandloon of vakantiegeld/eindejaarsuitkering. 
 • Aandacht voor loopbaanontwikkeling, opleiding en toegang tot onze eigen online leeromgeving ‘Laarbeek academie’. 
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Natuurlijk ontvang je daarvoor een laptop en mobiele telefoon en heb je de mogelijkheid om je werkplek thuis goed in te richten. 
 • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering betaald door de werkgever. 
 • Een goed bedrijfsrestaurant, gratis fruit op de werkvloer en een actieve personeelsvereniging. 

Zien we jou binnenkort? 

Word jij onze nieuwe procesregisseur? We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 16 juni 2024 via www.peelbanen.nlexterne-link-icoon.

Wil je weten hoe het is om te werken voor de Gemeente Laarbeek? Wil je meer weten over de functie, een kopje koffiedrinken of even een kijkje komen nemen in ons gemeentehuis? 
Bel of app met Elle Toonen, Coördinator team beleid Sociaal en Veiligheid via 06-53713178.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Helmi van Mullekom, HR-adviseur, via 06-18211680.