Vacature Strategisch Adviseur

20 november 2023
Nieuwsoverzicht homepage
strategisch adviseur

De gemeente Laarbeek zoekt een ervaren strategisch adviseur (32-36 uur)

Wat ga je doen? 

Laarbeek werkt aan het realiseren van de maatschappelijke en bestuurlijke opgaven en ambities zoals vastgelegd in de Toekomstvisie 2030 en het bestuursakkoord 2022-2026. Om onze gezamenlijke strategische doelen te kunnen halen hecht gemeente Laarbeek veel waarde aan strategisch, integraal en onafhankelijk advies op maatschappelijke, politieke, bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Zeker waar het gaat om complexe vraagstukken die afdelings- of gemeentegrens overstijgend zijn en waarbij de inbreng van verschillende betrokkenen (regio, samenleving en gemeente) van groot belang is.  

College, MT, coördinatoren en individuele (beleids)medewerkers hebben de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze strategische doelen en ambities waar te maken. Om die reden investeert Laarbeek in een strategisch adviseur die, als dwarskijker door alle lopende processen, voortdurend focust op de strategische koers (bewaken en agenderen). De strategisch adviseur zorgt voor afstemming en overkoepelende samenhang, en heeft vanuit inzicht en overzicht van maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken (en bijbehorende beleidseffecten) een coördinerende regiefunctie ten aanzien van strategische vraagstukken.  

In de adviserende rol vervul je een belangrijke signaalfunctie en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Vanuit sensitiviteit voor de omgeving en voor wat er leeft onder inwoners, in de organisatie en in het bestuurlijk samenspel en stevig adviseurschap, treedt je op als sparringpartner voor collega’s, coördinatoren, MT en college(leden). Vanuit een breder perspectief op maatschappelijke opgaven en ambities op langere en kortere termijn vervul je, in nauwe samenwerking met de gemeentesecretaris, een directe adviesrol in het bestuurlijk en ambtelijk domein.  

Daarnaast kan je incidenteel op projectmatige basis worden ingezet in een trekkersrol rondom specifieke issues. Hiërarchisch val je binnen de staforganisatie (samen met de controller) en rechtstreeks onder de gemeentesecretaris. De staf ondersteunt de secretaris in haar rol als eerste adviseur van het college.  

Wie ben je? 

Je beweegt je van nature als een echte netwerker. Je bent in staat de kern van een probleem inzichtelijk te maken en hierop te adviseren. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en bent hierin een stevige constructieve gesprekpartner. Je hebt een uitstekende bestuurlijke sensitiviteit. Het regisseren van bestuurlijke complexe processen is voor jou een uitdaging die je graag aangaat. Je schakelt snel, effectief, bent flexibel en blijft in verbinding met je belangrijkste stakeholders.  

Wat neem je mee: 

  • Je hebt aantoonbaar academisch werk- en denkniveau 

  • Je hebt een sterk analytisch vermogen 

  • Je bent omgevingsbewust en beschikt over een hoge mate van bestuurlijke sensitiviteit 

Wat bieden wij jou?  

  • Een salaris waarbij je via doorgroei naar een uitloopschaal op maximaal €6470,- bruto per maand op basis van 36 uur kunt uitkomen.  

  • Daarbovenop ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens inricht of jouw bruto maandloon verhoogt.   

  • Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Wij bieden jou een aantrekkelijk werkklimaat met hybride werken, een fijne werkomgeving, aandacht voor jouw loopbaanontwikkeling en een telefoon en laptop. Daarnaast ontvang je een vitaliteitsbudget van € 300,00 per jaar, vrij te besteden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap bij jouw vereniging of sportschool, een leasefietsregeling en een financiële bijdrage voor jouw thuiswerkplek.  

  • Collega’s die loyaal en bevlogen zijn en van doorpakken weten en veel initiatief om leuke activiteiten met elkaar te ondernemen (Vrienden van Amstel Live, kookworkshop, lasergamen, pubquiz etc).  

De gemeente Laarbeek 

Laarbeek is een gemeente in het zuidoosten van Noord-Brabant en heeft ongeveer 23.000 inwoners. Laarbeek ligt aan de rand van De Peel en bestaat uit de kernen Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De gemeente Laarbeek is permanent actief met versterken van het woon-, werk- en recreatieklimaat. Het is een aantrekkelijke gemeente met een groene identiteit, bekroond met de titel 'groenste gemeente van Europa’. Laarbeek is een dynamische gemeente met een diversiteit aan woningbouwplannen, ontwikkeling van bedrijventerreinen en plannen in de dorpskernen. Innovatie op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendigheid is leidend in Laarbeek. Er is geïnvesteerd in voorzieningen in alle dorpen waardoor er een uitstekend niveau aan sociale, culturele en educatieve voorzieningen aanwezig is. Naast de meer ruimtelijke kwaliteiten kenmerkt Laarbeek zich door de aanwezige sterke sociale netwerken en een rijk verenigingsleven. 

Zien we jou binnenkort?  

Word jij de nieuwe Strategisch Adviseur in Laarbeek? Ben je overtuigd dat je een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling Laarbeek, dan kijken wij graag uit naar jouw sollicitatie. Solliciteren kan t/m 7 december 2023 via de website WerkenInZuidoostBrabant.nl | Strategisch Adviseur - Gemeente Laarbeek - Beek en Donk
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Jolanda van de Ven, gemeentesecretaris (jolanda.vd.ven@laarbeek.nl of 0492-469762).  
Bij een geschikte sollicitatie nemen wij direct contact op om een kop koffie te plannen met elkaar.

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

KVK-nummer:

17279582

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek