Vacature Toezichthouder Bouw

01 november 2023
Nieuwsoverzicht homepage
toezichthouder bouw

De gemeente Laarbeek zoekt een Toezichthouder bouw en ruimtelijke ordening (36 uur per week).
Vind je het handhaven van de “ruimtelijke” wet- en regelgeving belangrijk en is beschermen van onze omgeving jouw passie? Dan is deze functie vast iets voor jou! 

De organisatie 

De gemeentesecretaris/algemeen directeur geeft samen met drie afdelingshoofden leiding en sturing aan de ambtelijke organisatie. Het afdelingshoofd Leefomgeving is jouw leidinggevende. Bij de afdeling Leefomgeving werken zo’n 60 medewerkers, verdeeld over de Buitendienst, Ruimtelijke ordening, Ruimtelijk beleid, Duurzaamheid, Toetsing en Handhaving en Beheer Openbare Ruimte. De afdeling Leefomgeving richt zich met haar werkzaamheden op de fysieke ruimte in brede zin. Van de aanleg en het onderhoud van werken tot toezicht en handhaving. 

Wat ga je doen als Toezichthouder bouw en ruimtelijke ordening? 

 • Je controleert op naleving van wetgeving en voorschriften (o.a. ruimtelijke ordening/APV). Hierbij kun je o.a. denken aan controle op (illegale) bouwwerken, illegale verhuur van woningen, oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte, overlast in/vanuit woningen. 
 • Je onderzoekt o.a. klachten en handhavingsverzoeken. 
 • Je rapporteert over je controles, onderzoeken en geconstateerde afwijkingen en overlegt met de jurist/inspecteur over de verdere afhandeling. 
 • Je informeert burgers en bedrijven over procedures, criteria, e.d. 
 • Je verzorgt de administratieve-procedurele afhandeling. Daarbij hoort ook de registratie van toeristen(belasting). 

Gevraagde eigenschappen 

 • Je bent een enthousiaste, energieke en stevige persoonlijkheid.  
 • Je houdt het overzicht, werkt planmatig en gestructureerd, bent vasthoudend en denkt in oplossingen.  
 • Je kunt je goed verplaatsen in anderen, bent klantgericht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. 
 • Binnen de diversiteit aan werkzaamheden kun jij je flexibel bewegen en weet je goed je prioriteiten te bepalen.  
 • Je komt op vindingrijke wijze tot ideeën voor verandering en verbetering in het eigen werk en je staat open voor ideeën van anderen met betrekking tot verbetering van eigen werkzaamheden.  
 •  In lastige situaties weet jij het hoofd koel te houden en de beste oplossing te vinden. 
 • Je weet jouw beoordeling onderbouwd en helder over te brengen. Dit kun je zowel mondeling als schriftelijk.  

Functie-eisen

Je beschikt over MBO diploma bouwkunde, aangevuld met BWT I (of bent bereid deze opleiding te gaan volgen) en een rijbewijs B. Ervaring met planologische toetsen en de afhandeling van vragen en verzoeken van burgers is een pré, maar geen vereiste. Ook net afgestudeerden worden uitgenodigd te solliciteren. 

Wij bieden  

Bij een dienstverband van 36 uur per week, ontvang je een salaris van maximaal € 3.612, - schaal 7. Doorgroei in uitloopschaal 8 is op termijn mogelijk.  Daarbovenop ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden naar eigen wens inricht of jouw bruto maandloon verhoogt.   
Ook onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Wij bieden jou een aantrekkelijk werkklimaat met hybride werken, een fijne werkomgeving, aandacht voor jouw loopbaanontwikkeling en een telefoon en laptop. Daarnaast ontvang je een vitaliteitsbudget van € 300,00 per jaar (als onderdeel van het IKB), vrij te besteden aan bijvoorbeeld een lidmaatschap bij jouw vereniging of sportschool, een leasefietsregeling en een financiële bijdrage voor jouw thuiswerkplek. 
Collega’s die loyaal en bevlogen zijn en van doorpakken weten en veel initiatief vanuit de personeelsvereniging om leuke activiteiten met elkaar te ondernemen (Vrienden van Amstel Live, kookworkshop, lasergamen, pubquiz etc). 

Belangstelling?  

Solliciteren kan via de website: www.werkeninzuidoostbrabant.nl. 

In deze vacature is geen sluitingstermijn opgenomen. Geschikte kandidaten, worden direct uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Deze gesprekken worden in overleg ingepland. 

Informatie 

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Mathijs Weijkamp, (via mathijs.weijkamp@laarbeek.nl). Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Esme Glaudemans, P&O consulent, tel. 0683046961.  

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

KVK-nummer:

17279582

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek