Veilige sport

Sociale Veiligheid in de sport

Sport moet voor iedereen plezierig en veilig zijn. Sociale veiligheid is een belangrijke basis waar alle sportclubs aan moeten voldoen. De gemeente Laarbeek bouwt graag mee aan een veilige sportomgeving voor iedereen!

Informatieavond Veilige Sportomgeving Dorpshuis Lieshout

Om hier goed mee aan de slag te kunnen binnen jouw vereniging, brengen we je graag meer kennis bij tijdens een inspiratiesessie over sociale veiligheid in de vereniging. Erik Beuker, projectleider Sociale Veiligheid Sport bij NOC-NSF, komt alles vertellen rondom het thema ‘Sociale Veiligheid Sportaanbieders’ op dinsdag 18 juni in het Dorpshuis in Lieshout.

De onderwerpen die op deze avond besproken worden zijn:

  • Bewustwording en bewustzijn, herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag op jóuw vereniging.
  • Basiseisen sociale veiligheid die gemeente en verenigingen hierbij helpen.
  • Campagne vier v’s voor veiligheid voor aandacht en activatie basiseisen.
  • Vanuit Sportakkoord II activatie op dit thema en onderwerp.

Ben jij erbij? 

Deze avond is bedoeld voor iedereen die actief is binnen een (sport)vereniging. Dat kan zijn als trainer, coach of in een andere rol. Ben jij de aangewezen persoon binnen jouw vereniging? Dan ben je van harte welkom op dinsdag 18 juni in het Dorpshuis in Lieshout om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. We willen graag weten hoeveel stoelen we klaar moeten zetten en willen je vragen om je aan te melden.

Veilige sport

Informatie

Heb je vragen over deze bijeenkomst, of over sport in het algemeen, neem dan even contact op met Donny van den Wildenberg via gemeente@laarbeek.nl of bel naar 0492 469 700 en vraag naar hem.