Juni Watermaand

De 10de editie van Juni Watermaand in Laarbeek staat voor de deur! Het belooft dit jaar weer een maand vol met spectaculaire, sfeervolle, sportieve en zelfs leerzame activiteiten te worden. De vele fantastische evenementen worden ieder jaar druk bezocht door mensen uit Laarbeek en daarbuiten.

Naast het activiteitenprogramma zijn er de gehele maand juni ook exposities te bezoeken en is er een mooie wandeltocht uitgezet..

  • Expositie Watervallen in Laarbeek'
    Poster expositie (en speurtocht en rebus) over 'Watervallen in Laarbeek' in de gangen van het Piet van Thielplein in Beek en Donk.
  • Ommetje Oost in Mariahout
    Een mooie wandelroute;‘Ommetje Oost’ welke langs de Kontloop, de Heieindseloop en Heiloop gaat. Ommetje Oost kenmerkt zich landschappelijk door het, voor huidige begrippen, kleinschalig landschap waar akkerbouw en bos de boventoon voeren. Op de kleinere percelen zit hier en daar een hobbyboer waardoor variatie in begroeiing toeneemt. De Kontloop en de Heieindseloop vormen de blauwe lijn van dit gebied. De route loopt dan ook zoveel mogelijk langs deze wateren. Evenals langs het voormalige Mortelven en Heideven. Deze laatste is onlangs in de oorspronkelijke staat van ‘moerasgebied’ teruggebracht. De vegetatie moet zich nog aanpassen.
  • Expositie 'Water' in Mariahout
    In het voormalige winkelpand aan het Oranjeplein in Mariahout wordt tijdens Juni Watermaand  een etalage-tentoonstelling gehouden met het thema 'water'. Unieke foto's van vennen, lopen, bospoelen en sloten in Mariahout zijn te aanschouwen tijdens deze kleinschalige tentoonstelling. Met behulp van een overzichtskaart waarop de waterrijke omgeving met haar flora en fauna aangegeven staat, kan de wandelaar of fietser deze waterrijke biotopen gaan bezoeken.