Zorg, hulp en maatschappelijke ondersteuning

Waar kunt u terecht met uw hulpvraag?

Uw zorg is door de gemeente Laarbeek met verschillende partners geregeld. Bij twijfel, bel gerust met het Sociaal Team Laarbeek via 0492 469 707.

 

Lees meer

Woonvoorzieningen (Wmo)

Kunt u niet meer zelfstandig wonen in uw woning door uw handicap of beperking? De gemeente kan u met extra geld helpen bij het betalen van de kosten van het bouwkundig aanpassen van uw woning.

Lees meer

Gehandicaptenparkeerkaart

Kunt u door lichamelijke beperkingen niet zelfstandig meer dan 100 meter lopen? U kunt dan bij de gemeente een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Met deze kaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen.

Lees meer

Hulp bij geldzorgen

Vindt u het moeilijk om met geld om te gaan? Of heeft u financiële problemen of schulden? Dan is het verstandig hulp te zoeken.

Lees meer

Individuele inkomenstoeslag

Als je moeilijk rond kunt komen en een grote uitgave moet doen, dan kun je de ‘Individuele Inkomenstoeslag’ aanvragen. Dat is bijvoorbeeld handig als je wasmachine of koelkast kapotgaat en je een nieuwe moet kopen. Je kunt deze toeslag één keer per jaar aanvragen en is vrij te besteden. Gezinnen met kinderen komen hier eerder voor in aanmerking. Ook als je na een uitkering aan het werk bent en je kunt tóch moeilijk rondkomen dan kun je in aanmerking komen voor deze toeslag.

Lees meer

Vrijwilligers(werk) vinden: laarbeekvoorelkaar.nl