Alcoholvergunning

Beschrijving

Schenkt u in uw (horeca)bedrijf alcoholhoudende dranken? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig.

Aanvragen

U regelt een alcoholvergunning persoonlijk op het gemeentehuis. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak via telefoonnummer 0492 469 700.

Voorwaarden

Voor afgifte van de alcoholvergunning moet u voldoen aan de volgende voorwaarden;

  • De leidinggevende(n) moet(en) minimaal 21 jaar zijn
  • Alle leidinggevenden van de betreffende horecagelegenheid moeten in het bezit zijn van een Verklaring Sociale Hygiëne (SVH)
  • Tijdens de openingstijden van het horecabedrijf moet ten minste één van de leidinggevenden die vermeld staan op van de alcoholvergunning aanwezig zijn
  • De leidinggevenden moeten voldoen aan de voorwaarden van hoofdstuk 3, Eisen zedelijk gedrag leidinggevende volgens het Alcoholbesluit.externe-link-icoon

Geen aparte terrasvergunning nodig  

Voor het voeren van een terras is geen aparte terrasvergunning nodig. De terrasvergunning maakt onderdeel uit van de horeca-exploitatievergunning. Als een terras zich aan of op de openbare weg bevindt, is toestemming van de gemeente nodig. Dit geldt ook wanneer het terras op eigen grond ligt. De gemeente stelt eisen aan een terras.

Het terras is ook onderdeel van uw alcoholvergunning. In deze vergunning staan alle locaties van uw horecabedrijf waar alcohol wordt verkocht en geschonken. Het terras is ook een locatie die op deze vergunning staat vermeld.

Kosten

  • Voor het aanvragen van een alcoholvergunning betaalt u € 424,25.
  • Voor een melding van het wijzigen van ruimtes waar u alcohol schenkt betaalt u € 121,30 Bijvoorbeeld de vergunning uitbreiden met een terras.
  • Voor het wijzigen van het aanhangsel betaalt u € 121,30. Denk hierbij aan het wijzigen van leidinggevenden.

Bijzonderheden

Contactgegevens

Wij helpen u graag. Belt u tijdens openingstijden naar ons Klant Contact Centrum op telefoonnummer 0492 469 700.