Bladbakken

Beschrijving

Overlast van vallend blad? In het najaar plaatst de gemeente bladbakken. Dit doen we op locaties waar grote gemeentebomen staan. De gemeente doet er alles aan om in de herfst het gevallen blad zoveel mogelijk te verwijderen. Veegmachines en bladblazers worden extra ingezet. Hiermee wordt overlast zoveel mogelijk voorkomen. De gemeente kan niet overal tegelijk aanwezig zijn. Uw medewerking wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Half oktober worden de eerste bladbakken geplaatst op de locaties waar het blad vroeg valt. De overige bladbakken plaatsen we 2 weken daarna. De bladbakken blijven ongeveer staan tot aan de kerst.

De locaties van de bladbakken ziet u onderaan de pagina.

Tip: als u bovenaan in het invulveld uw straatnaam en huisnummer invult, ziet u meteen de bladbakken in uw omgeving. 
Met het ronde icoontje rechtsboven kunt de kaart groot maken.

Wat u moet weten

Alleen voor herfstblad!

De bladbakken zijn alleen bedoeld voor blad van gemeentelijke bomen. Snoeiafval en tuinafval uit uw eigen tuin mag er dus niet in. Voor het legen van de bladbakken gebruikt de gemeente een grote bladzuiger die alleen geschikt is voor bladeren. De apparatuur loopt kapot op takken en ander tuinafval. Als er toch ander tuinafval in de bladbak zit is de kans groot dat we de bladbak op die plek weghalen.

Locatie bladbakken

Bij de keuze van de locaties heeft de gemeente rekening gehouden met aspecten als bebouwingsdichtheid, concentratie van gemeentelijke bomen, zo min mogelijk overlast voor omwonenden, verzoeken bewoners, bereikbaarheid, vullingsgraad, vernieling en vervuiling. De locaties worden jaarlijks met zorg gekozen en zijn definitief. U kunt deze raadplegen op de digitale kaart. Nieuwe verzoeken worden wel in overweging genomen voor het volgende jaar.

Bladafval en natuur

De gemeente verwijdert regelmatig overtollig blad van wegdek en gras. Om een steentje bij te dragen aan een gezonde en evenwichtige natuur verwijderen we het blad niet overal. Blad zorgt ook voor natuurlijke bemesting en vormt een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.

Milieustraat

Snoeihout, blad en gras kunnen gratis worden ingeleverd op de milieustraat (maximaal 2m3).

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag. Neemt u tijdens kantooruren contact op met ons Klant Contact Centrum 0492 469 700.

Bladbakken digitale kaart