Duurzaam bouwen

Beschrijving

Bij duurzaam bouwen (dubo) worden woningen ontwikkeld en gebruikt met respect voor mens en milieu. Denk aan:

  • duurzame energie en energiebesparing
  • gebruik van duurzame materialen
  • een gezond binnenmilieu (bijvoorbeeld door goede ventilatie)
  • ontwerp van de woning, zodat deze in de toekomst bruikbaar en waardevast blijft

Met duurzaam bouwen bespaart u op uw energielasten. Bovendien zijn duurzame woningen gezonder en comfortabeler en beter voor het milieu. Wie nu al energieneutraal bouwt, loopt vooruit op verplichtingen die in de toekomst gaan gelden. En een duurzame manier van bouwen zorgt dat de woning zijn waarde langer houdt.

Hoe u het regelt

Gaat u duurzaam bouwen? Houd dan rekening met de eisen van het Bouwbesluitexterne-link-icoon. Dit is een verzameling regels voor alle nieuwe gebouwen en verbouwingen. Bijvoorbeeld over veiligheid, gezondheid en milieu. Wilt u andere duurzame bouwmaterialen of bouwmethoden gebruiken dan in dit besluit staan? Neem dan contact met ons op, via gemeente@laarbeek.nl of telefoonnummer 0492 469 700. Het college van burgemeester en wethouders moet dit goedkeuren.

Wat u nodig heeft

Een overzicht met de methoden en/of materialen die worden gebruikt bij het duurzaam bouwen.

Wat u moet weten

Gemeente Laarbeek heeft een duurzaamheidslening. Per 15 april 2021 sluit Laarbeek aan bij een nieuw regionaal Energieloket, vanuit het Energiehuis De Peel in Helmond. Hier kunt u terecht met vragen en voor inspiratie over het verduurzamen van uw woning of uw nieuwbouwproject.

Heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Dat kan via telefoonnummer 0492 469 700 of gemeente@laarbeek.nl.