Energie voor iedereen

Inwoners die eerder de Eenmalige energietoeslag 2022 van €1.300 hebben ontvangen, ontvangen in de maand juni een brief over de Energie voor Iedereen actie van gemeente Laarbeek. Op deze pagina lees je meer over deze actie.

We zijn blij te zien dat er veel interesse is in de actie “Energie voor iedereen” en dat we veel aanmeldingen hebben ontvangen. Onze leverancier van de witgoedproducten werkt momenteel hard aan het verwerken van alle aanvragen en het leveren van de apparaten. Door de grote hoeveelheid aanvragen kan het echter iets langer duren voordat je verdere informatie ontvangt of het apparaat kunt gaan gebruiken. We willen echter benadrukken dat je aanvraag is ontvangen en momenteel in behandeling is. We vragen om je geduld en begrip tijdens deze drukke periode. Zodra er updates zijn met betrekking tot je aanvraag, zullen we je op de hoogte stellen.

Ik wil me aanmelden

LET OP! Sluit de apparaten en infraroodpanelen alleen aan op geaarde stopcontacten.

Wat is de ‘Energie voor iedereen’ actie?

De stijgende energieprijzen kunnen ervoor zorgen dat je niet meer rond kunt komen. De Eenmalige energietoeslag geeft een steuntje in de rug om de kosten te kunnen betalen. Deze nieuwe actie is juist bedoeld om meer energie te besparen. Dat merk je uiteindelijk in je portemonnee. Door met deze actie mee te doen kun je je oude koelkast, wasmachine, droger of koel-vriescombinatie (witgoed) gratis inruilen voor een nieuw en energiezuinig apparaat. Je kunt ook kiezen voor een infraroodpaneel om zo je energiekosten te verminderen.

Voor wie is deze actie bedoeld?

Deze actie is bedoeld voor inwoners van Laarbeek die niet of moeilijk kunnen rondkomen. Heb je deze brief ontvangen maar heb jij geen problemen om rond te komen? Meld je dan niet aan voor deze actie. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen die onze hulp écht nodig hebben.

Energie besparen met zuinige witgoedapparaten

Als je een nieuwe koelkast of wasmachine hebt, is deze waarschijnlijk energiezuinig en bespaar je op je energierekening. Als je moeilijk rond kunt komen, heb je misschien geen geld om zelf een nieuw apparaat te kopen. Daarom kun je, als je geldproblemen hebt, je oude koelkast, wasmachine, droger of koel-vriescombinatie inruilen voor een nieuw en energiezuinig apparaat. Je zult merken dat hierdoor je energierekening lager wordt!

Infraroodpaneel

Met een infraroodpaneel kun je een ruimte in je woning verwarmen. Infraroodpanelen hebben een laag stroomverbruik. Hierdoor is een beetje stroom al genoeg voor het comfortabel verwarmen van een kamer. Als je dan ook nog je thermostaat in je huis omlaag zet, bespaar je op je energierekening.

Heb je vragen over deze actie?

Of heb je hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan met ons klantcontactcentrum via 0492 469 700 of mail naar duurzaam@laarbeek.nl.