Gevonden of verloren voorwerpen

Beschrijving

Bent u bezittingen kwijt? Heeft u iets gevonden? Bijvoorbeeld een portemonnee, tas of telefoon? U bent verplicht melding te doen als u een voorwerp vindt. U doet de melding bij de gemeente. De gemeente registreert de gevonden voorwerpen en kan deze bewaren. Bent u iets verloren? Wij kunnen voor u nakijken of uw eigendom bij ons is gemeld of binnengebracht. U kunt gevonden of verloren voorwerpen tijdens openingstijden van onze receptie doorgeven. Wij helpen u graag!

Denkt u dat uw eigendom is gestolen? Of heeft u spullen gevonden die zeer waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal? Neemt u dan contact op met de politie.

Hoe u het regelt

Voor het melden van een gevonden of verloren voorwerp kunt u tijdens openingstijden van onze receptie bij ons binnenlopen Een afspraak maken is niet nodig.

Klik hierexterne-link-icoon om digitaal een gevonden of verloren voorwerp te melden. 

Wat u nodig heeft

  • Een geldig legitimatiebewijs

Wat u moet weten

Melden gevonden voorwerpen verplicht 

U bent verplicht om gevonden voorwerpen zo snel mogelijk bij de gemeente te melden. U kunt gevonden voorwerpen in bewaring geven bij de gemeente. Besluit u om het voorwerp zelf te bewaren, dan bent u verplicht voor het onderhoud ervan te zorgen zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert.

Eigenaar worden

Als vinder kunt u eigenaar worden van een gevonden voorwerp. U moet dan aangifte hebben gedaan bij de gemeente. Als u geen aangifte heeft gedaan, kunt u nooit eigenaar worden van een gevonden goed. De gemeente informeert u graag over de geldende regels.

Reisdocumenten en rijbewijs

Heeft u een reisdocument of rijbewijs gevonden? U bent verplicht dit af te geven bij de gemeente. Het is voor Nederlandse gemeenten niet toegestaan om gevonden reisdocumenten terug te geven aan de houder. Deze worden direct vernietigd. Afhankelijk van de situatie kan een rijbewijs in sommige gevallen wel worden teruggegeven aan de houder.

Fietsen

Heeft u een fiets gevonden? U meldt dit bij de gemeente. U kunt dit telefonisch regelen. De gemeente zorgt ervoor dat de fiets wordt opgehaald op de door u opgegeven locatie. De fiets zal op de werf worden geplaatst. U bent uw fiets kwijt? U kunt op afspraak de gemeentewerf bezoeken om te kijken of uw verloren fiets gevonden is. 

De kosten

Het melden van een gevonden of verloren voorwerp is gratis

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag. Neemt u tijdens kantooruren contact op met ons Klant Contact Centrum 0492 469 700.