Grote hoeveelheden dieren houden

Beschrijving

Wilt u grote hoeveelheden of zeldzame dieren houden, omdat u fokker bent of als hobby? Een voorwaarde is dat het mag volgens het bestemmingsplan. Soms heeft u ook een omgevingsvergunning nodig, of moet u een melding doen.

Hoe u het regelt

Als u veel dieren wilt gaan houden, neem dan vooraf contact op met de gemeente. Ook al is het hobbymatig. Dan bekijken we of het kan volgens het bestemmingplan en de Wet milieubeheer. Meestal heeft u een omgevingsvergunningexterne-link-icoon nodig. Of een melding Activiteitenbesluitexterne-link-icoon.

Wat u nodig heeft

U vraagt de vergunning digitaal aan via het Omgevingsloketexterne-link-icoon, of dient een melding in via de AIM-moduleexterne-link-icoon. Als dit niet kan, kunt u ook een brief sturen naar de gemeente Laarbeek.

Geef hierbij de volgende informatie:

  • het soort dieren dat u houdt
  • de plaats waar u de dieren houdt
  • waarom u de ontheffing aanvraagt
  • welke beveiligingsmaatregelen u genomen hebt
  • een schets van het terrein waarop de dierenverblijven staan

Wat u moet weten

U mag niet alle diersoorten houden. Exotische dierensoorten zijn vaak beschermd. Daarom is het houden van deze dieren verboden. Bekijk huisdieren de Huis- en hobbydierenlijstexterne-link-icoon.

De kosten

Het aanvragen van een omgevingsvergunning of het indienen van een melding kost niets.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 0492 469 700. Of mail naar gemeente@laarbeek.nl.