default iconKinderlintjes

Voor wie is het Kinderlintje?

Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Iets bijzonders kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor iemand die dat niet meer kan.

Wanneer?

De kinderlintjes worden uitgereikt op 20 november de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. De genomineerde kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging. Burgemeester Frank van der Meijden gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

Hoe meld je iemand aan?

Iedereen kan een kind aanmelden via onderstaand aanmeldformulier. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, woonachtig in de gemeente Laarbeek.

De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

Het ingevulde formulier kun je opsturen naar of afgeven bij het gemeentehuis. Let op! Dit moet gebeuren vóór 12 november 2023. Op 15 november is er een besloten jurybijeenkomst, waarin bepaald wordt welke kinderen in aanmerking komen voor een lintje. De jury bestaat uit de leden van de Jeugdgemeenteraad, burgemeester Frank van der Meijden. Natuurlijk zal het tot op het laatste moment geheim zijn welke kinderen dit jaar een onderscheiding krijgen.

 

Contact

Telefoon: 0492 469 700

E-mail: gemeente@laarbeek.nl 

Bezoekadres:

Koppelstraat 37 
5741 GA Beek en Donk

Postadres:

Postbus 190
5740 AD Beek en Donk

Algemeen bankrekeningnummer:

NL91 BNGH 0285 000 721

KVK-nummer:

17279582

Openingstijden 

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 tot 17.00 uur
Woensdag: 9.00 tot 19.30 uur
Vrijdag: 9.00 tot 12.30 uur

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Laarbeek