Kinderlintjes

Op initiatief van de Jeugdgemeenteraad reikt de burgemeester ieder jaar de Laarbeekse Kinderlintjes uit. Hieronder kun je lezen wie ervoor in aanmerking komen, wat je moet doen om een lintje aan te vragen en wanneer de lintjes uitgereikt worden.

Voor wie 

Kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje. Iets bijzonders, dit kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor een zieke of bejaarde, of het winnen van een sportprijs. Je kunt een kind nomineren door een aanmeldformulier in te vullen. Deze aanmeldformulieren zijn te verkrijgen op alle Laarbeekse basisscholen en het Laarbeekse gemeentehuis. Je kunt het aanmeldformulier ook hieronder downloaden. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

PDFInschrijfformulier Kinderlintje 2021

Wanneer 

De Kinderlintjes worden uitgereikt op of rond de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. In 2021 zullen de lintjes op 22 november worden uitgereikt. Burgemeester Frank van der Meijden gaat naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.