Koninklijke onderscheiding voor persoon, aanvraag

Beschrijving

Een koninklijke onderscheiding is een mooie waardering. Kent u iemand die dit echt verdient? En woont deze persoon in de gemeente Laarbeek? Neem contact met ons op om te bespreken hoe u een onderscheiding kunt aanvragen of meld uw voornemen hierexterne-link-icoon. Het definitieve voorstel wordt ingediend bij de burgemeester van de woonplaats van diegene. Iemand die een koninklijke onderscheiding ontvangt, noemen we een ‘gedecoreerde’.

Hoe u het regelt

De meeste koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens de ‘lintjesregen’. De lintjesregen vindt jaarlijks plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. Voorstellen voor de lintjesregen van het volgend jaar moeten al uiterlijk 15 juni van dit jaar zijn ingediend.

Gaat het om een tussentijdse onderscheiding? Dan moet u dit decoratievoorstel uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste uitreikingsdatum bij de burgemeester indienen.

Heeft u nog vragen?

Wij raden u aan vooraf contact op te nemen met de afdeling representatie. Houd er rekening mee dat er voor de aanvragen wat werk aan vast zit. Wij geven u graag informatie over de manier waarop u een decoratievoorstel kunt indienen en wat allemaal erbij komt kijken. Heel bijzonder dat u dat wilt doen voor de persoon in kwestie. Bel ons via het Klant Contact Centrum 0492 469 700.