Ontmoetingscentrum

Ontwikkeling Ontmoetingscentrum Beek en Donk

In Beek en Donk is het Ontmoetingscentrum dé plek voor inwoners en verenigingen om activiteiten te organiseren. Het huidige Ontmoetingscentrum moet verduurzaamd worden en is toe aan vernieuwing. We willen het Ontmoetingscentrum ontwikkelen naar een vernieuwd, toekomstbestendig en duurzame locatie zodat deze aansluit bij de wensen van zowel huidige áls toekomstige gebruikers. De afgelopen periode hebben we een start gemaakt naar een vernieuwd Ontmoetingscentrum door samen met huidige én nieuwe gebruikers na te denken over de ambitie en de visie op de maatschappelijke waarde van het Ontmoetingscentrum. Ook is nagedacht over een Programma van Eisen. Dit alles is samengevat in een rapport van bureau Spectrum.

We hebben tijdens deze afgelopen periode heel erg prettig samengewerkt met Stichting Dorpshuizen Laarbeek en (huidige en toekomstige) gebruikers. Maar we zijn nog lang niet klaar, sterker nog: het begin is net gemaakt! De komende tijd gaan we door met een volgende fase. In deze fase werken we aan scenario’s voor het toekomstige Ontmoetingscentrum. Er zijn namelijk meerdere optie’s, zoals renovatie, nieuwbouw en een combinatie van deze twee (gedeeltelijke sloop, nieuwbouw en renovatie). We hopen deze fase voor de zomer af te kunnen ronden. 

Op deze pagina plaatsen we allerlei informatie zodat je het project op de voet kunt volgen. Heb je vragen over het project dan kun je een mail sturen naar gemeente@laarbeek.nl of bellen naar de gemeente via (0492) 46 97 00.