Overzicht gesubsidieerde activiteiten in het kader van 25 jaar Laarbeek

Totaal overzicht met activiteiten per datum

Nr.

Aanvrager

Activiteit

Datum

1

Badmintonclub Lieshout

Laarbeek toernooi

26 maart

2

Oude Raadhuis Beek en Donk

25 jaar Kunst in Laarbeek

1 mei

3

Oranjecomité Aarle-Rixtel

Filmvoorstelling kinderen

26 april

4

Zorg om het Dorp Mariahout

Historische wandelroute

27 april

5

Runnersclub Lieshout

Hardloop evenement voor kinderen en volwassenen

27 april

6

Oranje Comité Mariahout

Koningsdag speciaal 25 jaar Laarbeek

27 april

7

LEV groep Lb Actief

Straatvoetbaldag

5 mei

8

Wandelvierdaagse Laarbeek

Wandelvierdaagse

17 mei

9

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

Dorpsfeesten

28 mei

10

Boksclub Laarbeek

Clinic Profboksles

31 mei

11

Buurtvereniging De Vijver

Wandeltocht

4 juni

12

IVN Laarbeek

Kikkerconcert

5 juni

13

Dialectenfestival Lieshout

Laarbeek 25 podium

12 juni

14

Laarbeekse Tuinen

Open tuinen en kunstroute

12 en 19 juni

15

WAC Beek en Donk

Zaalvoetbaltoernooi

18 juni

16

Lowman Aarle-Rixtel

Muziekfestival

18 juni

17

Ondernemers Heuvelplein Beek en Donk

Vaderdag activiteit

18 juni

18

Beerwood Lieshout

Speciaalbierenfestival

19 juni

19

A-Meezing Aarle-Rixtel

Mee zing activiteit

25 juni

20

Bedovo

Beachvolleybaltoernooi

25 juni

21

Harmonie St. Caecilia

Lieshout

Theaterprogramma slagwerkgroepen Harmonie St Caecilia

Lieshout-Mariahout met Cesar
Zuiderwijk

25 juni

22

Stg Laarbeek events

Zeepkistenrace Lieshout

26 juni

23

Kansplus

Div activiteiten in de Muziektuin Beek en Donk

10 juli

24

3 tennisverenigingen

Gezamenlijke tennispromotieactiviteiten

11-17 juli

25

CV Heikneuters Mariahout

Zomercarnaval

15-16-17 juli

26

Cinesummer Aarle-Rixtel

Buitenfilm

1 sept

27

Barthold van Heesel Aarle-Rixtel

Tentoonstelling

4 sept

28

Hengelsportvereniging Het Geduld Beek en Donk

forellenvisweekend

Oktober

29

Vogelvereniging Laarbeek

Vogeltentoonstelling Laarbeekse
kampioenschappen

12 nov

30

Scouting Aarle-Rixtel

Wandeltochten

29 nov

31

Kwizut

Quizavond

29 dec

Badmintonclub Lieshout

Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar 50 jaar. En, de gemeente Laarbeek bestaat exact 25 jaar. Een dubbele aanleiding om de badmintonners uit en rond Laarbeek eens samen te laten komen voor een competitief én gezellig toernooi. Bij de senioren werd dit afgelopen zondag beide gerealiseerd: de recreanten speelden een gezellig, leuk badmintontoernooi en de competitie-spelers gingen tot het gaatje. Zij speelden écht voor de winst.

Jaarrond activiteiten

Badminton Club Lieshout was met het “Laarbeektoernooi” al weer toe aan de derde activiteit van dit jubileumjaar. De vereniging heeft er voor gekozen om gedurende het hele jubileumjaar activiteiten te organiseren. Eerder was er al een (digitale) aftrap en een proeverij: Nu was het tijd om de rackets op te nemen en eens fanatiek te gaan badmintonnen. Na het opheffen van alle corona-maatregelen was dit immers weer prima mogelijk.

Oranjecomité Aarle-Rixtel

Doordat we subsidie kregen van het Dorps platform en van de Gemeente Laarbeek i.v.m. het 25 jarig bestaan van de gemeente Laarbeek konden we dit jaar een extra activiteit organiseren.

Om het zo laagdrempelig te maken voor alle jeugd was er gekozen voor een openluchtfilm op 26 april  op de Kouwenberg in het centrum van Aarle-Rixtel. Helaas werd een paar dagen van te voren duidelijk dat de buiten temperatuur deze avond te laag zou zijn om dit op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. In eerste instantie dachten we het te verplaatsen naar 5 mei maar toen bleek dat we ook terecht konden in de grote hal van de klokkengieterij en die ook nog een uitstraling had die paste bij de film “Kuifje en het geheim van de eenhoorn” hebben we daarvoor gekozen. Via social media en affiches op de Kouwenberg hebben we dit verplaatsen kenbaar gemaakt.

Dankzij de sponsoring van Aarle Onderneemt konden we ook nog alle kinderen een fruitdrankje en een zak popcorn aanbieden.
I.v.m. het 25 jarig bestaan van Laarbeek hadden we een voorfilm gemaakt die ging over het ontstaan van Laarbeek en met name de invloed die het comité Ale Blie daarop heeft gehad.

Hier kunt u de film bekijkenexterne-link-icoon.

Runnersclub Lieshout

Gestart met de kinderloop tot 12 jaar en per leeftijd ingedeeld. Daarnaast kinderen vanaf 12 jaar die met de volwassenen mee konden lopen. Het parcours was een ronde van 2,5 km door het centrum van Lieshout. Je kon tot 4 rondes lopen. De opkomst en daginschrijving was door het mooie weer prima te noemen. Uit alle kernen van Laarbeek waren veel deelnemers, na afloop hebben we veel complimenten ontvangen en kunnen we terug kijken op een mooi en sportief evenement.

LEV groep Lb_Actief

Op 5 mei 2022 vond het jaarlijkse straatvoetbaltoernooi plaats in Laarbeek op de parkeerplaats achter de Raagten. Door verschillende kinderen van de leeftijden 4 t/m 15 jaar en mensen met een beperking werd er mee gedaan aan het straatvoetbaltoernooi die georganiseerd werd door Laarbeek Actief. Het was een leuke sportieve dag waarbij de kinderen verschillende onderdelen van het voetbal konden doen, zoals het laolaveld, een luchtkussenboarding, een opblaasbaar dartbord, pannavelden en voetbalpong. Op deze velden konden de teams zoveel mogelijk punten halen om zich te kunnen bekronen tot winnaar van het straatvoetbal in hun leeftijdscategorie. Voor toeschouwers en deelnemers hadden we ook wat te eten en drinken en zouden ze ook nog een ijsje kunnen halen. Er was dus van alles te doen en kwamen niks te kort. Het was een sportieve geslaagde dag voor de kinderen en voor ons als Laarbeek Actief.

Wandelvierdaagse Laarbeek

Voor de 13e keer was dit keer de wandelvierdaagse georganiseerd. Er waren in totaal 750 deelnemers die een of meerdere dagen mee hebben gewandeld.

Vooral veel jonge deelnemers en niet te vergeten de ouderen in rolstoelen in Aarle -Rixtel en Beek en Donk. Die dank zij veel vrijwilligers weer een dag mee konden wandelen. Alle wandelaars kregen bij het inschrijven een praktische en handige rugtas die dank zij de bijdrage van de gemeente Laarbeek geschonken kon worden.

De routes die uitgezet waren door de kern coördinatoren werden in grote meerderheid van de wandelaars als zeer mooi ervaren. De weersomstandigheden waren ons dit jaar enorm goed gezind. De voorspellingen waren zeer ongunstig van daar dat er was aangegeven dat bij onweer niet gewandeld zou worden in verband met de veiligheid. Gelukkig was dat niet van toepassing

Volgend jaar gaan we onder de bekende naam de 14e :”Wandelvierdaagse Gezond Laarbeek” organiseren en wel van dinsdag 9 mei tot en met vrijdag 12 mei 2023.

Meer info zie onze site www.w4dlaarbeek.nl

Dorpsfeesten Aarle-Rixtel

Afgelopen weekend hebben de Dorpsfeesten in Aarle-Rixtel wederom plaatsgevonden.

Dit evenement bestaat al meer dan 40 jaar en is altijd druk bezocht. Ploegen strijden met elkaar om de prijzen! Van de besten zijn met de quiz, tot de zeskamp, tot 'Talent in de Tent'.

Ook maakt iedere ploeg een joker die gedurende het weekend in de tent hangt.

Dit jaar stond het thema van de joker in het teken van '25 jaar Laarbeek'.

Boksclub Laarbeek

De kaarten zijn geschud en de partijen zijn gematcht. Voor iedere boksliefhebber een uitstekende kans om een middag te genieten van een van de oudste vechtsport (Nobel of art) bij Boksschool Laarbeek, de Open Laarbeekse Bokskampioenschappen. Het evenement wordt gehouden in het kader van 25 jaar Laarbeek.

Na de Laarbeekse jeugd komen er nog een twintigtal boksers en kickboksers in de ring. Zelfs vanuit Polen en Litouwen voor een gevecht in het zwaargewicht. Daarna een viertal dames die de handschoenen gaan kruisen, waaronder enkele atleten uit het team van Boksschool Laarbeek. De aanvangstijd is 12.00 uur. Boksschool Laarbeek is te vinden aan de Otterweg 29 in Beek en Donk. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Riny Heesakkers via 06-50495414.

Dialectenfestival Lieshout

Zanggroep toffel vier

Laarbeekse Open Tuinen Route 2022

Na een paar jaar wachten konden we dit jaar dan ook echt gaan draaien. Met 13 deelnemers aan de Tuinen Route, die hun tuin in orde hadden en gepassioneerd konden vertellen hadden we 2 mooie zondagen in juni. Verder 12 adressen waar onze collega’s van de Kunstroute hun kunstprojecten tentoon stelden. Tevens waren er 2 tuinen die Kunst hadden staan als extra expositie plaats. Totaal 25 adressen te bezoeken, en dat allemaal door alle kernen van ons mooie Laarbeek heen verspreid. In de tuinen liepen gedurende deze 2 dagen een mooi aantal mensen rond, de deelnemers hadden soms moeite om iedereen te woord te staan. Het aanbod binnen de Open Tuinen Route varieerde van een kleine achtertuin, een landschapstuin tot een  tuin, ruim 1 Ha groot, in een voormalige boomgaard.

Het weer heeft meegewerkt, alleen een bui aan het begin van de 2e zondag. De samenwerking tussen de Kunstroute en de Open Tuinen Route is een mooie samenwerking gebleken.

Fijn dat we bezoekers en deelnemers hebben kunnen genieten van deze dagen. Mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van Gemeente Laarbeek. Hiervoor dank.

Lowman Aarle-Rixtel

Namens de organisatie van Lowman wil ik gemeente Laarbeek zeer hartelijk danken voor de subsidie. Deze is goed besteed aan de gemaakte kosten die bij het organiseren van dit festival horen. Hierdoor hebben we ongeveer quitte kunnen spelen.

Het was een prachtige dag. De vrijwilligers hadden de week voor het festival hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen. We moesten nog voor extra schaduw en water zorgen vanwege de tropische temperaturen. De laarbeekvlag wapperde bij de entree. Ook heeft de presentator aandacht geschonken aan het 25-jarig jubileum van onze mooie gemeente. Ongeveer 400 Laarbeekenaren, jong en oud, hebben elkaar gevonden op Lowman en samen genoten van de reggae- en skabandjes. We kregen alleen maar positieve reacties (van bezoekers, bandjes en vrijwilligers).

Wij zelf kijken ook met een heel goed gevoel terug op het festival. De dag is uitstekend verlopen. Heel fijn was het om een succesvol evenement te organiseren voor een doelgroep (een bonte mengelmoes van jongeren en oudere jongeren) waar binnen Laarbeek niet zoveel voor is. Van het OJA kregen we alle medewerking, complimenten! Ook heel fijn is de samenwerking met alle vrijwilligers uit diverse hoeken zoals scouting, Harleyclub en OJA. Mooi om te zien dat heel verschillende groepen mensen elkaar zo weten te vinden op Lowman. 

Voor een impressie van het festival hebben we een filmpje gemaakt. Die ziet u hieronder:

Lowman

Ondernemers Heuvelplein Beek en Donk

Zondag 18 juni organiseerde Ondernemersvereniging Heuvelplein een barbecue op het tot een strand omgebouwd Heuvelplein.

In de week voor Vaderdag was er de mogelijkheid om voor volwassenen en voor kinderen barbecue pakketten te bestellen. Er werd ook rekening gehouden met vegetariërs. Zij konden vega-pakketten bestellen.

Voor de kinderen was er schminkster, ballonnen koningin en goochelaar Agnes van Brabantsmink, een groot springkussen en een heus zandstrand met palmbomen.

Alle bezoekers waren het erover eens: dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar.

Beerwood Lieshout

Op vaderdag 2021 organiseerde we in de middag het 1e Beerwood festival met medewerking van de gemeente door een subsidie uit het 25 jr Laarbeekbudget.

Ca 500 bezoekers hebben het evenement bezocht. Het weer en de sfeer waren prima!

Prettige samenwerking tussen organisatie, BBC en YsbyBerry. Op naar een vervolg editie!

Harmonie St. Caecilia Lieshout

Beek en Donk - Een zo goed als uitverkochte zaal in Muziekcentrum ’t Anker genoot op zaterdagavond 25 juni van een slagwerkshow. Percussionisten van Harmonie St. Caecilia traden onder leiding van dirigent Rob van der Sommen op met gastartiesten George Blanken en Jean-Louis Finta (beiden zang) en ex-Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk. 

Stipt om 20.15 uur is het pikkedonker in de muziekzaal. Zo’n vierhonderd toeschouwers kijken een aantal seconden naar het podium, wachtend op de aftrap van de avond. Er verschijnen vijftien jonge slagwerkers met ieder een paar drumsticks op de bühne. Zij geven een strak ingestudeerde percussielichtshow. 

Kansplus

Op zondag 10 juli organiseerde KansPlus regio Gemert-Bakel-Laarbeek-Boekel in de muziektuin het evenement LAARBEEK 25 – GEWOON BIJZONDER.

Doel van Laarbeek 25 – Gewoon Bijzonder is om mensen met en zonder een beperking elkaar beter te leren kennen en elkaar te helpen.

Dit alles door middel van het organiseren van een spellenzeskamp, modeshow en muziekfestival. In Laarbeek werden bedrijven aangeschreven om met een team onze mensen met een beperking te begeleiden tijdens de zeskamp. Acht bedrijven hebben hier gehoor aan gegeven. In totaal hadden we 18 teams welke deelnamen aan de spellen gericht op mensen met een beperking maar ook mensen met een meervoudige beperking.

De deelnemers van de bedrijven waren enorm verrast maar ook vooral enthousiast m.b.t. de spellen en de samenwerking met onze mensen.

3 tennisverenigingen

Wij hebben een week lang bestaande tennisactiviteiten uitgebreid voor alle inwoners  van Beek en Donk. Deze activiteiten waren op alle 3 de parken.

Vooral de gezamenlijke toss middagen (maandagmiddag Beek en Donk, woensdag Lieshout en vrijdag de Hut Aarle-Rixtel) ervaren het Laarbeek idee als een win-win situatie. Alle 3 verenigingen hebben hier baat en voordeel van.

De avonden voor de competitiespelers waren erg druk ook de opening van de padelbanen in Lieshout werden druk bezet.
Eindconclusie de 3 tennisverenigingen hebben het als zeer prettig ervaren en hebben hun sport in die week extra onder de belangstelling kunnen brengen.

Hengelsportvereniging Het Geduld Beek en Donk

We hadden er lang naar uitgekeken, maar afgelopen weekend was het dan zo ver, het forellen vissen voor heel de gemeenschap van Laarbeek, mede mogelijk gemaakt in het kader van LAARBEEK 25 JAAR.

Op vrijdag, laat in de middag, kwam een jeep aanrijden met daarachter een aanhanger met een grote bak. De grote poort werd geopend en het uitzetten kon beginnen. De klep van de bak werd geopend en daarin krioelde het van de forellen, zalmforellen en bovendien een goudkleurige zalm in het kader van het jubileum. Nadat de aanhanger gepositioneerd was werden de vissen aan de achterkant vrijgelaten en met honderden tegelijk verkozen ze de vrijheid in onze vijver. Wat een geweldig gezicht was dat!!

Hierna werd de poort en gesloten en was het wachten om zaterdag de vis te gaan vangen. Voor zeven uur stonden de eerste vissers al voor de poort, die om 7.30 uur open ging, te wachten om het beste plekje uit te zoeken en alles voor te bereiden om te gaan vissen en toen de klok van de Beekse kerk acht uur sloeg ging men verwoed aan de slag om de forel binnen te halen. Voor de een ging dit goed, voor de ander minder. Zelf had ik geen vissersgeluk en kreeg geen enkel beetje. Of was dit misschien meer onkunde van de schrijver??
Gelukkig kreeg ik op zondag hulp van mijn kleinzoon en kreeg ik nog een stel vissen gevangen!

Heel fijn was het om weer oude bekenden, die vroeger ook bij de vereniging waren geweest weer terug te zien en die nu de draad weer wilden oppakken en weer wilden beginnen. Gelukkig waren er diverse deelnemers uit heel Laarbeek en niet alleen uit Beek en Donk waar de vijver idyllisch in de groene long ligt.
Alles bij elkaar een fijn knus weekend geweest met lekker visweer en af en toe een klein buitje. Dan mis je het voetballen en de andere sporten niet!!
O ja, ik ben vergeten dat de gouden forel nog niet gevangen is, dus we wachten af wie hem wel weet te vangen!

Deze is inmiddels wel gevangen, op woensdag 19 oktober wist Jopie Vereijken hem aan de haak te krijgen!! Ook worden er nog dagelijks forellen gevangen wat een leuke bijkomstigheid is van dit evenement!!