Rijbewijs

Een rijbewijs aanvragen kan alleen persoonlijk, op afspraak op het gemeentehuis in Beek en Donk. Binnen vijf werkdagen is het rijbewijs zonder afspraak op te halen tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Jonger dan 18 jaar?

Kosten

Rijbewijs € 51
Spoedprocedure € 39 + kosten rijbewijs

Wat neemt u mee?

  • 1 recente kleurenpasfoto, niet ouder dan 6 maanden op het moment van aanvraag, die voldoet aan de pasfoto-eisen
  • een geldig legitimatiebewijs of verblijfsdocument
  • uw oude rijbewijs

Rijbewijs kwijt of gestolen?

Is uw rijbewijs kwijt, gestolen of heeft u een vermoeden van misbruik?

Meld eerst online bij het RDW externe-link-icoon dat uw rijbewijs is vermist of gestolen. Dit kunt u zelf 24 uur per dag regelen. Uw rijbewijs wordt direct geblokkeerd en daarmee voorkomt u misbruik. U ontvangt binnen een paar minuten een bevestigingsmail. Heeft u geen DigiD en/of lukt de melding niet online? Maak dan een afspraak via www.laarbeek.nlexterne-link-icoon. Lever het rijbewijs in als het wordt teruggevonden.

Spoedaanvraag

Heeft u uw rijbewijs snel nodig? Vraag het rijbewijs vóór 12.30 uur met spoed aan, dan kunt u het rijbewijs vaak de volgende werkdag ophalen. In het uiterste geval duurt dit 2 werkdagen. Hou er rekening mee dat u hiervoor spoedkosten betaalt.

Gezondheidsverklaring

In een aantal gevallen heeft u een medische keuring nodig:

Als u 75 jaar of ouder bent is het ook mogelijk om een papieren versie van de gezondheidsverklaring te kopen aan de balie op het gemeentehuis. externe-link-icoonU maakt hiervoor een afspraakexterne-link-icoon

Meer informatie

Heeft u nog vragen?

Wij helpen u graag. Neem contact op met ons Klant Contact Centrum via 0492 469 700.