Rioolaansluiting, aanvraag

Beschrijving

De gemeente zorgt voor de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging van het riool. De gemeente zorgt ook voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het riool, tot aan uw eigen terrein. Vanaf daar moet u er zelf voor zorgen. U heeft dan vaak toestemming van de gemeente nodig.

Hoe u het regelt

Heeft u een rioolaansluiting nodig? Vul dan het algemene aanmeldformulier aansluiting riolering in. Klik hier om naar het aanvraagformulier te gaanexterne-link-icoon. Of dit nu voor een bestaande woning is, bouwkeet, bedrijf of nieuwbouwwoning dat maakt niet uit.

Bedrijven

Bedrijven, ondernemers en beroepsbeoefenaren met eHerkenning kunnen ook digitaal een aanvraagexterne-link-icoon doen.

Wat u moet weten

Uw rioolaansluiting moet voldoen aan het bouwbesluit, uitvoeringsbeleid van de gemeente en de geldende milieuwetten en - regels.

De kosten

Nadat uw aanvraagformulier ontvangen is, beoordelen wij de situatie. Als het mogelijk is de rioolaansluiting te realiseren, ontvangt u een offerte. Zodra u dat bedrag heeft overgemaakt op de rekening van de gemeente Laarbeek, zorgen wij ervoor dat uw aansluiting wordt gerealiseerd. 

Meer informatie

De verordening van de gemeente Laarbeek. Klik hier om de verordening te raadplegenexterne-link-icoon

Heeft u nog vragen?

Bel ons gerust op telefoonnummer 0492 469 700 of stuur een e-mail naar gemeente@laarbeek.nl. Wilt u een aanvraagformulier afhalen bij de balie? Dat kan uiteraard.