Toegankelijkheid

Iedereen moet de website van de gemeente Laarbeek gemakkelijk kunnen vinden, gebruiken en bekijken. We willen daarom zo goed mogelijk voldoen aan de toegankelijkheidseisen (WCAG 2.1 niveau AA) en het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheid.

Toegankelijkheidsverklaring

In onze toegankelijkheidsverklaringexterne-link-icoon vindt u meer informatie over de toegankelijkheid van onze websites.

Maatregelen om de toegankelijkheid te vergroten

De website is met elke pc, tablet of smartphone te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.

Voor mensen zonder deze apparatuur, is er ook een voorlees- en vertaalfunctie op de website (ReadSpeaker webReaderexterne-link-icoon. Om het te gebruiken hoeft u niets te downloaden. Om geselecteerde tekst voor te laten lezen, selecteert u tekst en klikt u op de voorleesknop van het pop-up menu dat verschijnt (► Lees voor). Met de webReader kunt u ook:

  • content bekijken als tekst zonder opmaak, met het lettertype, lettergrootte en de kleuren die u wenst. 
  • een audiobestand met de content van de webpagina downloaden, zodat u ook offline kunt luisteren.
  • geselecteerde tekst naar een andere taal vertalen en in die taal laten voorlezen.
  • de leessnelheid en kleuren voor highlighting instellen.
  • de betekenis van een geselecteerd woord opzoeken.

Dit maakt onze website toegankelijk voor meer mensen. Waaronder mensen die problemen hebben met lezen, leren of zien, mensen die een nieuwe taal leren, ouderen en iedereen die liever luistert dan leest.

We hebben daarnaast een tool aangeschaft om onze websites continu te testen en te verbeteren. Ook op het gebied van toegankelijkheid.

In 2020 ligt de focus op toegankelijke teksten. Begin 2020 zijn alle teksten van deze website zo geschreven dat zo veel mogelijk mensen begrijpen wat er staat (taalniveau B1). 

Op dit moment is nog niet alle informatie die we aanbieden voor iedereen toegankelijk. Bijvoorbeeld onze pdf-bestanden. We zoeken hiervoor naar oplossingen. 

Andere websites of domeinen van de gemeente Laarbeek

https://www.laarbeekactief.nl/externe-link-icoon

Financieel portaal (pcportal.nlexterne-link-icoon) (jaarstukken & begroting)

Probleem?

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het door via gemeente@laarbeek.nl. Zet in uw e-mail de link naar de pagina op de website waar u het probleem vond. U krijgt binnen 5 werkdagen een reactie. Alvast bedankt!

Meer informatie

Op de website DigiToegankelijk.nlexterne-link-icoon vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.